Rețeta mai delicioasă decât ostropelul de pui. Este preluată de la portughezi

de: Sabina Anastasia
04 11. 2022

Rețeta mai delicioasă decât ostropelul de pui. Este preluată de la portughezi și reprezintă o mâncare de bază în bucătăria argentiniană. Trebuie să încerci și tu să gătești pieptul de pui astfel. Vei obține un adevărat deliciu culinar! Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Vezi cum poți prepara puiul în sos portughez.

Secretele gătirii pieptului de pui în stil portughez

Dacă nu ai gătit niciodată piept de pui în sos portughez, trebuie să încerci această rețetă cel puțin o dată. Suntem convinși că vei fi impresionat(ă) de rezultatul final. Secretele gătirii pieptului de pui portughez constau, printre altele, în rumenirea cărnii și adăugarea, la finalul procesului de preparare, a bicarbonatului de sodiu.

Pieptul de pui trebuie trecut întotdeauna prin făină sau amidon de porumb înainte de a fi pus la rumenit în tigaie. Învelișul exterior al cărnii va genera un strat protector care are rolul de a menține umiditatea. Astfel, pieptul de pui va fi gătit bine la exterior, iar la interior va fi suculent.

Este important să adăugăm, la final, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu în sosul de legume în care am gătit carnea. Acest „truc” ajută roșiile să își mențină aroma naturală. În caz contrar, vor căpăta un gust ușor acid. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să prepari piept de pui în stil portughez.

Rețeta mai delicioasă decât ostropelul de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 cană de roșii conservate
  • 1 ceapă
  • ½ ardei gras
  • 1 morcov
  • ½ cană de mazăre congelată
  • 1 linguriță boia dulce
  • ¼ linguriță de piper
  • 2 linguri făină sau amidon de porumb.

Cum gătești carnea de pui, explicații pas cu pas

Mod de preparare:

  1. Se spală și se curăță ceapa, morcovul și ardeiul. Ceapa și ardeiul de taie julienne, iar morcovul în felii.
  2. Se călește ceapa în puțin ulei, la flacără mare, pe aragaz.
  3. Se reduce flacăra la nivel mediu, când ceapa s-a rumenit. Se adaugă o lingură de apă.
  4. Se adaugă boia și morcov peste ceapă, după ce apa s-a evaporat. Când legumele începsă se rumenească, se adaugă treptat câte o lingură de apă. În acest fel, se vor găti puțin, însă aroma se va conserva.
  5. Se taie pieptul de pui în trei bucăți egale.
  6. Se dă pieptul de pui prin făină sau amidon de porumb.
  7. Se pune pieptul de pui la rumenit în vasul de bucătărie în care au fost gătite legumele. După ce legumele au devenit mai noi, se scot din vas și de depozitează într-un bol. În același vas, se lasă puiul la rumenit până când devine auriu. În momentul în care și-a schimbat culoarea, se întoarce carnea și pe partea opusă.
  8. Se adaugă legumele peste pieptul de pui din tigaie, după ce s-a terminat de rumenit.
  9. Se presară condimentele și se adaugă mazărea și roșiile.
  10. Se lasă, la flacără mică, pe aragaz, tigaia cu legume și carne pentru aproximativ un sfert de oră. Ingredientele adăugate la final se vor transforma într-un sos portughez.
  11. Se adaugă, la final, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru ca roșiile să nu capete un gust mult prea acid.

Citește și: Trucul secret care face pieptul de pui suculent. Ce trebuie să pui peste el, când îl gătești

Carnea de pui gătită în stil portughez se poate servi la masă alături de garnituri din diverse produse. Poți prepara, de exemplu, piure de cartofi sau cartofi copți. Pieptul de pui poate fi mâncat și împreună cu orez, tăiței sau cartofi dulci. Nu există nicio urmă de îndoială – toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.