Rețeta lui Jamie Oliver pentru cei mai buni cartofi fripți. Ingredientul care face diferența

de: Sabina Anastasia
06 11. 2022

Rețeta lui Jamie Oliver pentru cei mai buni cartofi fripți. Ce ingredient special folosește celebrul bucătar pentru a acorda un gust aparte mâncării. Dacă îl vei folosi și tu, toată lumea se va ridica satisfăcută de la masă. Vezi ce pași trebuie să urmezi ca să gătești cei mai savuroși cartofi fripți.

Ingredientul special folosit de Jamie Oliver la cartofii fripți

Dacă gătitul reprezintă una dintre pasiunile tale, mai mult ca sigur ai auzit deja despre Jamie Oliver. Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Marea Britanie. Rețetele sale fac înconjurul lumii de fiecare dată când sunt publicate. În articolul de astăzi vom vorbi despre cum prepară Jamie Oliver cartofii fripți.

Ce îi diferențiază de restul este un ingredient special folosit pentru a aromatiza mâncarea. Oțetul de vin roșu, fiindcă despre el este vorba, este un produs de bază în bucătăria mediteraneană. În general, oțetul ajută cartofii să dezvolte o crustă subțire la exterior, care ajută la păstrarea formei acestora pe durata procesului de gătire.

Pe lângă acest avantaj, oțetul de vin roșu folosit de Jamie Oliver are un gust pur și simplu delicios. Se distinge incredibil de bine de restul tipurilor de oțet folosite la prepararea mâncării. Cartofii fripți vor căpăta un gust ușor picant, din acest motiv este recomandat să nu exagerezi cu piperul când îi condimentezi.

Rețeta lui Jamie Oliver pentru cei mai buni cartofi fripți

Ingrediente:

  • 5 cartofi;
  • 1 praf de sare;
  • 1 praf de piper negru;
  • 1 strop de ulei de măsline extravirgin;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 1 strop de oțet de vin;
  • 1 praf de rozmarin.

Mod de preparare:

  1. Se curăță cartofii, se taie în cuburi mari, după care se spală pentru îndepărtarea excesului de amidon.
  2. Se pun cartofii tăiați cuburi într-un vas de bucătărie, se toarnă apă în oală până când toți cartofii sunt acoperiți.
  3. Se adaugă sare în cartofi și se pune oala pe aragaz, la flacără medie, pentru aproximativ zece minute.
  4. Se scurg bine cartofii, după care se lasă la răcit la temperatura camerei pentru aproximativ cinci minute.
  5. Se pun cartofii într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper, după gust.
  6. Se dau cartofii la copt pentru aproximativ 30 de minute, cu cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius.
  7. Se scot cartofii de la cuptor și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe.
  8. Se amestecă cartofii zdrobiți cu usturoi zdrobit și rozmarin.
  9. Se adaugă compoziția într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și se gătește pentru aproximativ cinci minute, până în momentul în care cartofii își schimbă ușor culoarea.
  10. Se pun, apoi, cartofii din nou în tava de copt și se adaugă un strop de oțet de vin.
  11. Se dă tava cu cartofi din nou la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, la temperatura de 190 de grade Celsius.

Citește și: Secretul celor mai buni cartofi copți. Ce să pui în tavă pentru un gust desăvârșit

Dacă vei urma toți pașii indicați mai sus, cu siguranță îți vei impresiona familia cu rețeta de cartofi fripți. Aceștia din urmă pot fi serviți drept garnitură pentru carne de porc, pui sau chiar pește. Cartofii fripți pot fi utilizați și ca ingredient în prepararea burgerilor cu năut.