Reţeta lui Chef Sorin Bontea de supă de găluşte. Ingredientul secret care schimbă tot, aşa o face de ani de zile
Chef Sorin Bontea este vestit pentru gustul bunicii pe care îl redă preparatelor sale. Una dintre rețetele lui Che Bontea, care a cucerit gospodinele, este supa de găluște. Însă, puțini știu ingredientul secret pe care îl folosește acesta.
Supa de găluște a la Chef Sorin Bontea
Cunoscutul chef are o rețetă specială pentru supa de găluște. Este foarte ușor de preparat și are gustul copilăriei. Ingredientele de care aveți nevoie sunt foarte puține, nici nu durează mult prepararea acestei supe și dacă folosiți ingrdientul minune, nu o să dați greș cu această rețetă.
Ingrediente:
- tacâmuri de pui
- ceapă
- țelină
- păstârnac
- morcov
- 2 ouă
- griș
- pătrunjel
- sare și piper
- praf de copt
Celebrul chef consideră că această supă este cea mai populară din România și astfel a decis să împărtășească rețetă lui de supă de găluște cu abonații de pe canalul său de YouTube.
”Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă. Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot. Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea.”, a spus chef Sorin Bontea pe YouTube.
Ingredientul minune care face găluștele pufoase
Chef Sorin Bontea a oferit abonaților săi un truc special. Acesta a ales să le împărtășească urmăritotul secretul din spatele găluștelor pufoase. Nu o să vă vină să credeți, dar praful de copt nu se folosește pentru prăjituri, Chef Sorin Bontea îl folosește și pentru a face cele mai pufoase găluște.
”Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine. Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună.”, a adăugat chef Sorin Bontea, pe canalul său de YouTube.