Rețetă înghețată de zmeură făcută în casă. Ingredientul secret care-i dă cel mai bun gust

de: Ionuț Vieru
23 07. 2024

Înghețata este alimentul cel mai consumat în timpul verii. Există sute de sortimente, dar cea mai bună este cea de casă, deoarece știi exact ce ingrediente conține. Află în rândurile următoare câteva rețete pe care le poți încerca.

Înghețată de zmeură de casă

Alimentația este diferită vara decât în celelalte anotimpuri, iar din meniu, ca și desert, nu poate lipsi înghețata. Rețetele pe care ți le vom prezenta sunt foarte ușoare și nu ai nevoie de mult timp.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g zmeură
  • 4 linguri gem de zmeură fără sâmburi
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 2 linguri cremă de cassis
  • 500 g iaurt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • zmeură și frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Începem prin a pune gemul de zmeură și zmeura, după ce o spălăm, într-o cratiță, după care o punem la foc mic și amestecăm ocazional în ea. După circa 5 minute, trece totul printr-o sită cât mai fină.

Aruncă sâmburii și transferă siropul în cratiţă şi adăugă crema de cassis, apa de trandafiri peste ei și iaurtul și amestecă bine. Dacă mai trebuie zahăr, adaugă cât vrei tu, după gust.

Mai apoi, pune mixul în aparatul de făcut îngheţată şi îngheaţă potrivit instrucţiunilor de pe aparat. Când ai obținut un amestec cremos, toarnă-l într-o cutie şi bagă-l la congelator.

După ce a trecut în jur de o oră, pune-l iarăşi în aparatul de făcut îngheţată şi bate-l bine, după care îl vei pune din nou în congelator. Înainte de servire se decorează cu mentă și zmeură. Poftă bună!

Înghețată de casă cu lămâie

O altă rețetă pe care o poți încerca este cea de înghețată cu lămâie. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 ml de lapte integral
  • 400 de grame de frișcă
  • 250 de grame de zahăr
  • 100 ml de suc de lămâie proaspăt stors
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 3 linguri de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să amestecăm laptele și frișca într-un bol, alături zahăr și de coaja de lămâie, după care punem toată compoziția la foc mic. Când începe să fiarbă, dăm focul mai mic și să lăsăm zahărul să se topească complet, timp de 5 minute.

Luăm vasul de pe foc și îl acoperim cu un capac. Lăsăm așa timp de 10 minute. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile, apoi, încet, amestecul trebuie adăugat peste ouă.

După, punem pe foc, până când compoziția devine mai groasă. Când este gata, punem totul într-un vas mare, iar după ce se răcește putem adăuga sucul de lămâie. Totul trebuie dat la blender și lăsat în congelator peste noapte, iar a doua zi vei avea o înghețată delicioasă.