Rețeta inedită de pizza cu blat din cartofi. Gustul este senzațional, poți să o prepari rapid acasă
Dacă și tu ești fan pizza, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă o rețetă inedită de pizza cu blat preparat pe bază de cartofi. Deasupra blatului poți să adaugi topping-ul tău preferat, chiar dacă diferă de cel din rețetă. La final, va avea un gust desăvârșit!
Rețetă inedită de pizza cu blat din cartofi
Cui nu îi place mirosul de aluat, tocmai gătit și scos din cuptor? Combinat cu aromă de sos și brânză, este o adevărată plăcere în bucătărie. Acest preparat, la mare căutare în restaurante și localuri, are potențialul de a da naștere unei împletiri de arome și texturi cu totul deosebite.
Multe gospodine care gătesc pizza acasă obișnuiesc să pregătească aluat clasic pentru acest preparat. El poate fi gătit și pe bază de cartofi, alături de legume. Deasupra blatului se poate adăuga topping-ul preferat. Noi am optat pentru varianta compusă din roșii, pepperoni și brânză galbanino.
Citește și: Cum faci aluat de pizza fără făină. Reţeta a devenit virală, o să vrei să încerci şi tu
Lista ingredientelor necesare pentru pizza cu blat din cartofi
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 1 roșie
- 100 g ceapă
- 110 g de făină 00
- 3 ouă
- 130 ml iaurt alb
- 20 ml ulei
- 100 g brânză galbanino
- puțin pătrunjel
- 1 g de oregano
- 3 g de sare
- puțin piper
Modul de preparare al rețetei de pizza cu blat din cartofi
- Se spală, se curăță și se dau cartofii pe răzătoare.
- Se pun cartofii răzuiți într-o strecurătoare așezată deasupra unui castron.
- Se umezesc cartofii cu apă și se pun deoparte.
- Se spală, se curăță și se dă pe răzătoare morcovul.
- Se pune morcovul răzuit într-un castron separat.
- Se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa.
- Se adaugă ceapa peste morcovul ras, împreună cu cartofii răzuiți.
- Se adaugă condimente: sare, oregano, piper.
- Se amestecă mixul bine cu o lingură de lemn.
- Se sparg două ouă într-un castron curat.
- Se adaugă în ouă: iaurt, ulei de măsline, făină (cernută).
- Se amestecă mixul pentru a forma un aluat omogen.
- Se toarnă aluatul peste cartofi și celelalte legume.
- Se amestecă totul cu o lingură de lemn.
- Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se transferă aluatul în ea și se nivelează uniform.
- Se preîncălzește cuptorul timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
- Se acoperă aluatul, la final, cu roșii feliate, pepperoni tăiat fâși, brânza galbanino rasă.
- Se dă la cuptor pentru încă 25 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pizza de cartofi este gata. Se poate consumă imediat după ce a fost preparată, dar cu grijă să nu fie prea fierbinte. Pentru o aromă mai plăcută, se presară deasupra pătrunjel tocat.