Rețetă de pască cu ciocolată. Cel mai iubit desert de Paște
Piețele și alte spații comerciale sunt pline. Oamenii se pregătesc de acum pentru cumpărăturile de Paștele ortodox, din cauza lipsei de timp ori pentru a face un echilibru în ceea ce privește veniturile. Cum anul acesta avem mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti bucatele, cei curajoși își pot prepara singuri deliciile. De pildă, pasca. Rețeta cu ciocolată este delicioasă.
Desert de Paște: Rețetă de pască cu ciocolată
Paska (ucraineană: пáска, romanizat: páska, literal: „Paște”, georgian: პასკა, romanizat: paska, literal: „Paște”, în cele din urmă din aramaică: פסחא, romanizat:”Pască”. Desertul este o tradiție ucraineană a pâinii de Paște și este răspândită în special în țările cu legături religioase sau culturale ortodoxe orientale, legate de vechiul Impaziu bizantin.
Această pâine este un element tradițional în sărbătorile de Paște din Ucraina, Armenia, Belarus, Slovenia, România, Rusia, Georgia, Moldova și părți din Turcia sau Iran. Între timp, s-a dus și în țări cu populații de imigranți din Europa de Est, precum Statele Unite, Canada și Regatul Unit.
Ingrediente:
- 300 grame de aluat de cozonac;
- 250 grame de ciocolată neagră cu minimum 50& cacao;
- 250 grame de mascarpone sau o smântănâ de casă grasă;
- 250 grame de unt cu peste 80% grăsime;
- 8 gălbenușuri;
- 150 grame de zahăr;
- 30 ml coniac fin;
- 30 grame amidon.
Mod de preparare:
Întinde aluatul într-o foaie subțire, apoi pune-l în tava unsă cu unt. Nivelează bine și taie surplusul. Lasă-l să se linișteasă și prepară crema de cacao. Pune untul într-un vas, crema de mascarpone și ciocolata ruptă bucăți, apoi pune pe foc și lasă ingredientele la topit. Amestecă din când în când pentru a te asigura că nimic nu se lipește de oală. Operațiunea se poate face și sub baie de aburi sau direct pe foc ori la microunde, pentru trei minute. Cerne deasupra zahărul, pune coniacul și gălbenușurile și amestecă energic, apoi adaugă în ploaie amidonul și încorporează-l.
Toarnă crema în forma cu aluat și rulează marginile spre interior sau fă ce model dorești tu din aluat. Mai lasă să crească în formă, timp de 20 de minute, pe urmă unge marginile cu ou bătut și bagă la cuptorul preîncins. Prăjitura se coace la foc potrivit, în jur de 180 de grade, timp de 40 de minute. După ce este gata, se lasă la răcit, apoi se bagă în frigider pentru cel puțin o oră, ca să se întărească bine crema.