Rețetă de griș cu lapte și dulceață de vișine făcută în casă. Ingredientul cu care îi dai gustul copilăriei, ca la bunica
Una dintre cele mai provăcări este de a aduce gustul copilăriei înapoi în farfurie. Pentru mulți, desertul copilăriei este grișul cu lapte și dulceața de vișine făcută în casă. Combinația de texturi este una îmbietoare. Însă, foarte puțini știu secretul unui griș cu lapte făcut ca în copilărie. Iată ce trebuie să faci pentru a găti cel mai bun griș cu lapte!
Rețetă de griș cu lapte și dulceață de vișine făcută în casă
Anumite feluri de mâncare ne pot întoarce înapoi în copilărie. Printre cele astfel de preparate se numără și grișul cu lapte. Chiar dacă este un desert simplu, acesta reușește să ne ducă cu gândul la zilele de vară petrecute la bunici sau la momentele de răsfăț din copilărie.
Secterul al acestei rețete constă în dulceața de vișine folosite. De aceea e necesar ca vișinile cu care se prepară dulceața să fie proaspete și coapte.
Pentru realizarea acestei rețete ai nevoie de:
– un litru de lapte
– 200 g de griș
– 100 g de zahăr
– O linguriță de extract de vanilie
– 200 g de dulceață de vișine făcută în casă (sau după preferință)
– Frunze proaspete de mentă pentru decor
Mod de preparare
Primul pas constă în amestecarea laptelui cu al zahărului. Compoziția obținută se poate pune ulterior pe foc mediu. După ce punem amestecul pe foc, este necesar să amestecăm până când zahărul se dizolvă corect în lapte. După ce zahărul s-a dizolvat, este momentul să punem grișul. Înainte de a pune grișul e necesar să dăm focul mai încet. În caz contrar, riscăm să ardem compoziția.
În momentul în care punem grișul este necesar să amestecăm pentru a nu crea cocoloașe. Se amestecă timp de aproximativ 5-7 minute, până când compoziția se îngroașă și devine cremoasă. Atenție! Pentru a avea un preparat delicios va trebui să lăsați la fiert compoziția, timp de maxim 15 minute.
Ulterior, îndepărtați vasul de pe foc și adăugați extractul de vanilie, amestecând bine pentru a combina aromele. După ce grișul este gata este necesar să acoperiți vasul cu un capac. În acest fel, grișul se va înmuia corepunzător. După ce l-ați lăsat la odihnit pentru 10 minute, puteți împărții grișul cu lapte în boluri individuale sau pahare. E indicat să-l lasați să se răcească până ajunge la temperatura camerei. După ce grișul cu lapte s-a răcit, adăugați deasupra o lingură generoasă de dulceață de vișine făcută în casă. Puteți folosi și alte dulcețuri preferate în loc de vișine.