Rețetă de focaccia cu roșii și rozmarin. Secretul pentru un gust perfect
Dacă n-ai făcut niciodată focaccia, atunci cu siguranță ar trebui să urmezi această rețetă.
Cea mai bună rețetă de foacccia
Focaccia este un preparat tradițional din Italia. Este o pâine pufoasă, coaptă într-o tavă mare. Ea este servită ca aperitiv sau poate fi consumată ca pâine pentru diferite sandvișuri.
Pentru a face o această rețetă focaccia, ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai la îndemână.
Pentru un aluat de focaccia bun, trebuie să lași compoziția să dospească, astfel încât să se formeze bulele de aer și ea să iasă pufoasă și ușoară.
Seamănă cu un blat de pizza, însă este mult mai gros. Italienii pun deasupra rozmarin, roșii uscate sau diverse condimente.
Pentru focaccia cu roșii cherry și rozmarin ai nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 kg de făină
• 15 g de drojdie proaspătă
• 100 ml ulei de măsline
• 600 ml de apă
• 25g de sare
• un vârf de lingură de zahăr
• 250 g roșii Cherry
• sare de mare după gust
• rozmarin – 3 crenguțe
• 2 linguri de suc de roșii
Cum faci focaccia cu roșii cherry și rozmarin
Pentru început, ia un vas mare și pune făina, sarea și zahărul. Amestecă bine ca să se încorporeze totul.
Apoi, pune drojdia într-o cană cu apă călduță, amestecă bine și toarnă în vasul cu făină.
Frământă bine aluatul și ai grijă să fie ușor și suplu când termini de frământat. Ar trebui să frămânți cam 10-15 minute până ți se dezlipește de mână.
Pune aluatul înapoi în bol și adaugă 50 ml de ulei de măsline. Lasă-l la dospit cam două ore, cu vasul acoperit cu o folie alimentară și într-un loc călduț.
După 2 ore, aluatul se va fi dublat în volum. Scoate-l pe masa de lucru și întinde-l ușor până se face o foaie mare.
Unge tava cu ulei de măsline și pune aluatul în ea. Apasă cu degetele astfel încât să formezi bule de aer.
Adaugă 2 linguri de sos de roșii și întinde-l bine pe aluat, apoi adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate.
Pune fulgi de sare mare și rozmarin. Acoperă tava cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit pentru încă 2 ore.
Apoi, încinge cuptorul la 200 de grade și pune focaccia înăuntru pentru cam 12 minute sau până se rumenește bine. Servește caldă, cu unt sau orice dorești.