Rețetă de ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care face minuni
Dacă nu știi ce să mai gătești, îți facem noi o propunere. Ce-ai spune de o rețetă gustoasă de ciuperci cu maioneză și usturoi? Este un preparat extrem de simplu și care se poate face în orice perioadă a anului. Mai mult, îți prezentăm și ingredientul secret care dă tot gustul mâncării. Ei bine, ce mai aștepți?
Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret
Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 gr de ciuperci;
- 200 gr de maioneză;
- 5-6 căței de usturoi;
- cimbru;
- piper alb;
- busuioc.
După cum probabil bănuiești, ingredientul care dă toată savoare mâncării este busuiocul. Având o aromă de neconfundat, acesta completează perfect gustul din farfurie.
Care sunt pașii
Mod de preparare:
- Ciupercile se opăresc și se curăță de piele, după care se lasă la răcit și la scurs. La această rețetă puteți folosi și ciuperci conservate;
- Se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se amestecă cu ulei, până ce se obține o pastă asemănătoare cu mujdeiul;
- Peste pasta obținută se adaugă maioneza, un praf de busuioc, puţin cimbru şi piper alb – după gust;
- Se toacă mărunt ciupercile și se combină cu maioneza cu usturoi;
- Se servesc reci, cu vin alb.
Sfat: Dacă vrei să nu dai greș cu această rețetă, îți recomandăm să faci maioneza în casă, nu să o folosești pe cea din comerț căci are multe chimicale și nu este sănătoasă.
Pentru maioneză vei avea nevoie de:
- 2 gălbenușuri mari de ouă;
- 1/2 linguriță de sare;
- 2 linguri de apă rece;
- 1 linguriță de muștar;
- 2 linguri de zeamă de lămâie;
- 350 de ml de ulei ținut la frigider.
Mod de preparare:
- Adaugă toate ingredientele menționate mai sus, exceptând uleiul, într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată și amestecă-le pentru 5-10 secunde;
- În timp ce acesta mixează ingredientele adaugă, treptat și foarte încet, uleiul rece;
- Procesul ar trebui să dureze cca. un minut. Nu-l grăbi căci nu vrei să tai maioneza!
Poftă bună!