Rețetă de ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care face minuni

de: Emanuela Pană
27 07. 2020

Dacă nu știi ce să mai gătești, îți facem noi o propunere. Ce-ai spune de o rețetă gustoasă de ciuperci cu maioneză și usturoi? Este un preparat extrem de simplu și care se poate face în orice perioadă a anului. Mai mult, îți prezentăm și ingredientul secret care dă tot gustul mâncării. Ei bine, ce mai aștepți?

Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr de ciuperci;
  • 200 gr de maioneză;
  • 5-6 căței de usturoi;
  • cimbru;
  • piper alb;
  • busuioc.

După cum probabil bănuiești, ingredientul care dă toată savoare mâncării este busuiocul. Având o aromă de neconfundat, acesta completează perfect gustul din farfurie.

Care sunt pașii

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se opăresc și se curăță de piele, după care se lasă la răcit și la scurs. La această rețetă puteți folosi și ciuperci conservate;
  2. Se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se amestecă cu ulei, până ce se obține o pastă asemănătoare cu mujdeiul;
  3. Peste pasta obținută se adaugă maioneza, un praf de busuioc, puţin cimbru şi piper alb – după gust;
  4. Se toacă mărunt ciupercile și se combină cu maioneza cu usturoi;
  5. Se servesc reci, cu vin alb.

Sfat: Dacă vrei să nu dai greș cu această rețetă, îți recomandăm să faci maioneza în casă, nu să o folosești pe cea din comerț căci are multe chimicale și nu este sănătoasă.

Pentru maioneză vei avea nevoie de:

  • 2 gălbenușuri mari de ouă;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 2 linguri de apă rece;
  • 1 linguriță de muștar;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 350 de ml de ulei ținut la frigider.

Mod de preparare:

  1. Adaugă toate ingredientele menționate mai sus, exceptând uleiul, într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată și amestecă-le pentru 5-10 secunde;
  2. În timp ce acesta mixează ingredientele adaugă, treptat și foarte încet, uleiul rece;
  3. Procesul ar trebui să dureze cca. un minut. Nu-l grăbi căci nu vrei să tai maioneza!

Poftă bună!