Rețeta de castraveți murați care creează dependență. Trucul ca să reziste toată iarna crocanți și gustoși

de: Andrei Simion
03 08. 2024

Pentru noi, românii, castraveții murați sunt o delicatesă indispensabilă, fără de care cu greu ne putem imagina o masă bogată. Fie că îi consumăm ca garnitură sau îi adăugăm în tocănițe și alte preparate cu carne și legume, castraveții murați sunt esențiali în cămara fiecărui român.

Cei mai buni castraveți murați sunt fermi, cu o aromă puternică, dar fără a fi prea sărați. Sunt delicioși în sandvișuri, salate de murături sau consumați simpli, ca o gustare satisfăcătoare. Pentru a obține castraveți cu aceste calități, este mai simplu să îi murezi în saramură, deoarece astfel capătă o aromă deosebită.

În continuare, vom discuta în detaliu despre cum să obținem astfel de castraveți, prezentând o rețetă delicioasă de castraveți murați, testată și retestată. Încercați-o cât mai curând și veți avea castraveți fermi și delicioși pentru multe luni.

Rețeta de castraveți murați care creează dependență

Când se pun murăturile ca să reziste cel mai bine

Este important să luați în considerare vremea atunci când pregătiți murăturile, dacă nu intenționați să le sterilizați, pentru a vă asigura că se păstrează cât mai mult timp. Pe de altă parte, dacă sunteți dispuși să le dedicați câteva ore pentru o sterilizare corectă, puteți realiza acest proiect oricând aveți timp și resurse disponibile.

Revenind la ideea de a evita sterilizarea, este bine de știut că cel mai potrivit moment pentru a pune murături este la începutul toamnei, în lunile septembrie și octombrie, când temperaturile sunt deja mai scăzute și piețele abundă de legume proaspete.

Ingrediente necesare pentru castraveți murați in saramură

2 kg de castraveți mici sau medii (cei mari sunt deja bătrâni și nu atât de proaspeți și gustoși)

30 g de sare neiodată

4-5 căței de usturoi decojiți și tăiați în jumătăți

100 g de hrean tăiat în fâșii lungi

2-3 fire de cimbru uscat

2-3 fire de mărar uscat

1 morcov tăiat rondele

1 lingură de oțet alimentar

opțional: un ardei iute, boabe de muștar, o foaie de dafin, crenguțe de vișin