Rețeta care a cucerit internetul: quiche cu broccoli, conopidă și cașcaval. Ieftin, simplu și rapid
Cu siguranță toți amatorii bucatelor din legume vor fi încântați de acest quiche cu broccoli și conopidă. Tarta este sățioasă și potrivită pentru zilele în care nu aveți poftă de carne. Poate fi mâncată rece sau caldă. Din ingrediente simple și la îndemâna oricui, preparatul cu legume este soluția perfectă pentru o cină rapidă sau o gustare savuroasă.
Rețetă de quiche cu broccoli, conopidă și cașcaval
Quiche este denumirea folosită de francezi pentru tarta lor specifică, formată din crustă de patiserie umplută cu crema și bucăți de brânză, carne, fructe de mare sau legume. Cea mai cunoscută variantă a sa este quiche Lorraine, care include unt sau slănină.
Ingrediente
- 200 g broccoli congelat
- 200 g conopida congelată
- 3 oua întregi + 1 albuș (rămas de la blat)
- 200 ml smântână dulce pentru gătit (cu 30% grasime)
- sare, piper negru
- 100 g cașcaval ras
- 100 g brânză tare de capră (sau alta branza la alegere)
Mod de preparare
Pune făina, untul rece și sarea într-un bol, apoi fărămițează-le cu mâinile până ce obții un aluat cu textura nisipului. Adaugă gălbenușul de ou și omogenizează-l împreună cu restul ingredientelor. Aluatul are nevoie de umiditate, așa că trebuie să adaugi și o linguriță de apă rece, apoi totul este legat. Lasă reușita la frigider timp de 15 minute. După acest pas, pune aluatul pe blatul de lucru presărat în prealabil cu puțină făină și întinde-l în formă circulară, puțin mai mare decât forma tăvii în care ai de gând să faci preparatul. Între timp, încinge cuptorul și lasă-l la 180 de grade Celsius. Lasă aluatul la copt timp de 10-12 minute la 180 de grade Celsius.
În vreme ce aluatul se face auriu, pune într-un alt castron smântâna dulce împreună cu cele 3 ouă întregi și albușul rămas de la aluat. Amestecă totul cu un tel și, după gust, adaugă sare și piper. La final, pune și o mână bună de cașcaval ras în ea. După ce blatul s-a copt, poți așeza pe el buchetele de broccoli și conopidă congelate. Împrăștie deasupra și câteva bucăți de brânză de capră, apoi toarnă uniform pe suprafața tartei și sosul de smântână cu ouă. Timpul de preparare este de 25 de minute, dar poate varia din cauza cuptorului folosit ori a grosimii aluatului preparat. Nu-ți face griji! Deși pe alocuri este încă moale, trebuie să știi că se va întări pe măsură ce se va răci.