Restricțiile din România, ignorate de angajații unui restaurant de lux din București. Cum intră clienții, de fapt

Restricțiile din România, ignorate de angajații unui restaurant de lux din București. Cum intră clienții, de fapt
CNSU a emis două hotărâri la nivel național prin care s-au impus noi restricții.

Există o vorbă care spune că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Dacă ar fi să ne luăm după aceste vorbe, am constata că în multe situații noile restricții impuse nu sunt respectate. Fie că vorbim de senatori, deputați, sau fie că vorbim de restaurante de lux, regulile chiar că sunt făcute pentru a fi încălcate.

Avem restricții, dar le încălcăm

Datele din ultima vreme arată o creștere exponențială a cazurilor de noi infectări, dar și decese ca urmare a infectării cu covid. În două rânduri, CNSU a emis două hotărâri la nivel național prin care s-au impus noi restricții. Cele mai importante sunt purtarea măștii de protecție în toate spațiile, fie deschise, fie închise , și prezența obligatorie a certificatului verde, în cazul persoanelor vcacinate complet sau care au trecut prin boală.

Și cum românul se consideră a fi mai presus de lege uneori, se pare că nu respectă aceste noi restricții. Într-un material filmat cu camera ascunsă, reporterii Antena 3 au decis să verifice dacă noile restricții sunt aplicate în mai multe locuri. Spre surprinderea acestora, într-un restaunrat de lux din Capitală, atât angajații localului, cât și clienții, parcă nici nu știu că există aceste restricții.

Angajații restaurantului de lux aveau măștile de protecție, dar așezate sub bărbie, iar clienților care intrau în restaurant nu li se verifica existența certificatului verde. În același material se mai poate observa cum anumiți clienți, fără certificatele verzi, fumau în interior, având în vedere că există și o legislație care interzice fumatul în spațiile publice închise.

Și în acest caz, dar și în cel reglemenat prin hotărârile emise de CNSU, atât clienții, cât și angajații și proprietarul localului sunt pasibili de amenzi și chiar dosar penal, dar aici parcă totul este din altă lume.

Cei care fac legea o încalcă. George Simion face scandal în Parlament

Legile și noile restricții sunt emise de reprezentanți ai statului, dar cum și aceștia sunt oameni, tot ei le și încalcă. Cel mai recent scandal a fost surprins de liderul AUR, George Simion, pe holurile Parlamentului României.

Într-una din filmările transmise pe rețelele de socializare, George Simion l-a surprins pe senatorul PNL, Daniel Fenechiu fumând pe scările Parlamentului României, în condițiile în care legislația interzice acest lucru, mai ales că vorbim de o instituție a satului.

Lucrurile au degenerat, după ce senatorul liberal a început să-l jignească pe Simion, spunând că fuma alături de alți doi senatori, culmea, de la formațiunea pe care Simion o reprezintă. Deși permisivă, legislația română este făcută cu un scop bine definit, dar în cele mai multe cazuri este încălcată chiar de cei care o gândesc și o promulgă, cu alte cuvinte regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI