Restricții noi în București de azi, 23 martie. Ce nu mai au voie oamenii să facă

Restricții noi în București de azi, 23 martie. Ce nu mai au voie oamenii să facă
Noi restricții pentru Capitală de azi

Oficialii au anunțat noile restricții pentru bucureșteni! Ce nu mai au voie să facă de azi, 23 martie, oamenii care locuiesc în Capitală? Iată lista recomandărilor DSP!

 Noi restricții pentru bucureșteni! Se întâmplă de azi, 23 martie

Direcția de Sănătate Publică a propus o listă de recomandări pentru Capitală, urmând ca acestea să treacă prin privirile aspre ale oficialilor din cadrul Ministerului Sănătății. Amintim că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori, iar lucrurile s-au înrăutățit pe zi ce trece îngrijorător de rapid.

  • Listă recomandări DSP:

Școli, creșe, afterschool
Locuri de joacă
Mall-uri, cu excepția supermarket-urilor, spălătoriilor și farmaciilor
Locurile de joacă din interior și exterior

Vor rămâne deschise:
-Magazinele cu acces din exterior

Ce modificări urmează pentru instituțiile publice?

De asemenea, s-a propus ca măsurile să fie aplicate și în cursul săptămânii, nu doar în weekend, iar propunerile la Ministerul Sănătății pot suferi schimbări. Se anunță și că în timpul săptămânii ar putea să rămână deschisă mall-urile, între orele 10:00 și 21:00, dar în toate magazinele accesul va fi limitat pentru o persoană la 4 mp.

Instituțiile publice ar urma să aibă un program decalat în sectorul angajaților care pot lucra în online, de acasă. Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze în cursul zilei de luni că nu se pune problema unei carantine în București, dar cu toate astea sunt luate în calcul noi restricții.

”Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia. (…) Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul. Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă”
Florin Cîțu, premier

Evoluție lunară de la momentul 0 (26 februarie 2020)

26 februarie 1 – 26 martie: total cazuri 1.079.
26 aprilie 11.036
26 mai 18.429
26 iunie 25.697
26 iulie 44.798
26 august 81.646
26 septembrie 121.235
26 octombrie 212.492
26 noiembrie 449.349
26 decembrie 593.783.
26 ianuarie 2021 – 715.438.
26 februarie 2021: 795.732.

„Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”
Alin Stoica, prefect (Sursa: ședința CMBSU)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI