17 mai 2021 | 16:25

Restricții Grecia. Interdicția bizară rămasă în vigoare în această țară: vești proaste pentru turiști

News
Restricții Grecia. Interdicția bizară rămasă în vigoare în această țară: vești proaste pentru turiști
Grecia își deschide granițele pentru turiști

Grecia și-a lansat sezonul turistic, relaxând cele mai multe restricții rămase. Oficialii greci au declat că „punem blocajul în spatele nostru”. Deși se raportează încă o medie de 2.000 de cazuri zilnice de Covid, vaccinările sunt în continuă desfășurare. Începând cu 17 mai, britanicii vor putea să intre în Grecia, la fel și restul Europei. Cu toate astea, există anumite restricții pe care guvernul din Grecia le-a impus în această perioadă.

Grecia își deschide granițele pentru turiști

Grecia are încă mai multe restricții. Cu toate acestea, circulația este permisă între regiuni. Pe timp de noapte a fost limitată acum la 00:30 și 05 : 00. O cincime din economia Greciei este văzută ca fiind dependentă de sectorul turistic. Un procent de 20% dintre lucrători sunt angajați în industria HoReCa locală.

Ne deschidem industria turistică către lume”, a anunțat ministrul turismului Haris Theoharis joi seară în fața Templului lui Poseidon. Pentru a intra în Grecia vizitatorii dintr-o listă de 53 de țări aprobate trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Formularul va fi completat cu o zi înainte de a călători, enumerând locul în care stau și furnizând un certificat de vaccin. Vor putea intra cu un test PCR negativ sau dovada recuperării recente după infecția covid. Regulile sunt un precursor al certificatului digital la nivelul UE. Certificatul este programat să ajute la relaxarea călătoriilor până la sfârșitul lunii iunie.

Guvernul din Atena a lansat un videoclip care arată o selecție de potențiali turiști care visează să stea la soare pentru un bronz natural. Campania este descrisă ca fiind cea mai mare organizare națională de turism din ultimii zece ani.

Restricții la restaurantele și tavernele din stațiunile grecești

Restaurante și baruri sunt deschise în Grecia după șase luni de blocare. Dar lipsește un lucru pe care îl întâlnești de obicei în timpul unei nopți, și anume muzica. Autoritățile elene au interzis muzica pentru a descuraja oamenii să cânte și să vorbească cu voce tare. Este o măsură de precauție prin care autoritățile speră că vor limita răspândirea covid.

Vinerea trecută a fost o zi importantă pentru turiștii greci. Ziua de vineri a marcat prima lor șansă de a călători pe insule, din noiembrie. Portul Pireu de lângă Atena a fost descris ca fiind ocupat. Oamenii se îndreptau de pe continent cu permisul verde necesar pentru a călători.

Muzeele se deschideau, de asemenea, în toată Grecia pentru prima dată în șase luni, deși numărul era limitat. În magazine este permis un singur client la 25 mp. Până în prezent, unul din patru greci a primit o primă o primă doză de vaccin.

Guvernul elen își accelerează campania pe zeci de insule, în special destinațiile turistice. Aproximativ trei milioane de oameni, dintr-o populație de 11 milioane au primit cel puțin o doză de vaccin, conform agenției Reuters. Fontierele au fost deschise vizitatorilor din mai multe țări, cu condiția să fie vaccinați sau pot prezenta rezultate negative ale testelor.

Deschiderea a venit la sfârșitul weekend-ului, după sărbătorile ortodoxe de Paște. Miniștrii spun că 32 de insule mai mici și-au finalizat programele. Alte zeci de insule cu populații de până la 10.000 vor fi vaccinate până la sfârșitul lunii mai. Locuitorii de pe cele mai mari insule vor primi vaccinul Johnson & Johnson cu doză unică până la sfârșitul lunii iunie, spun oficialii.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro