Restaurantele din România ar putea oferi apă gratuit clienților. Ce spun patronii

Autor: Chivu Ana - 10:38, 24 iul. 2019
Restaurantele din România ar putea oferi apă gratuit. Ce spun patronii despre asta?

Schimbare uriașă pentru patronii de restaurante. Un proiect nou de lege adoptat de Senat indică faptul că toți clienții ar putea primi apă rece gratuit de la localuri.

Restaurantele ar putea oferi apă gratuit clienților

Un nou poriect de lege ce a fost adoptat și avizat în mod pozitiv de Guvern obligă toate restaurantele și instituțiile publice să le pună la dispoziție tuturor clienților apă potabilă de la robinet. Clienții localurilor ar putea astfel să beneficieze de o notă mai mică de plată la finalul mesei. În acest context, ospătarii ar putea fi obligați să pună la dispoziție clienților, la cerere, apă din partea casei, informează știri.tvr.ro.

Apa bună de băut oferită gratis în diverse localuri este deja o tradiție în țările turistice precum Grecia. În acest mod, clientul este fericit, plătește ceva mai puțin și astfel se reduce și cantitatea de PET-uri care poluează mediul, așa că am împușca trei iepuri dintr-un foc. Din păcate, singura problemă care se ridică este faptul că în numeroase localuri, în special la sate, apa nu este deloc bună de băut. Pentru ca această lege să intre în vigoare, lipsește doar votul deputaților.

Restaurantele ar putea să ofere apă gratuit clienților. Ce arată proiectul de lege?
Restaurantele ar putea să ofere apă gratuit clienților. Ce arată proiectul de lege?

Oligații pentru furnizarea apei potabile de la robinet:

a) autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;
b) operatorii economici care oferă servicii de alimentaţie publică pentru clienţii proprii;
c) angajatorul pentru angajaţi. Prin serviciu de alimentaţie publică, autorii proiectului înţeleg „activitatea de pregătire, preparare, prezentare şi servire a băuturilor pentru acestora în unităţi specailizate”. Un al doilea proiect care a fost discutat în prima perioadă a anului este cel care prevede, în mod gratuit, la cerere, verificarea prin prelevare de probe de la robinetele locuințelor a autorității de sănătate publică locală

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI