Remediu revoluționar pentru Alzheimer. Ce leac au descoperit cercetătorii
O descoperire revoluționară ar putea vindeca boala Alzheimer. Oamenii de știință din Italia au descoperit o moleculă conținută de anticorpul care întinerește creierul prin crearea de neuroni. Dintre toate formele de demență, boala Alzheimer și demența vasculară sunt cele mai frecvente, fiind responsabile pentru până la 90% din cazurile de demență.
Cercetătorii au descoperit remediul pentru Alzheimer
La fiecare 3 secunde, cineva din lume dezvoltă demență. Sunt peste 50 de milioane de persoane care trăiesc cu demență în întreaga lume, și se așteaptă ca acest număr să se dubleze la fiecare 20 de ani, ajungând la 152 milioane până în 2050. Costul global anual al demenței depășește un miliard de dolari SUA anual, cost care se va dubla până în anul 2030, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.
Din cei 50 de milioane de persoane cu demență, aproape 60% locuiesc în țările cu venituri mici și medii. În fiecare an, există aproape 10 milioane de cazuri noi. Proporția estimată a populației în vârstă de 60 de ani și peste cu demență, la un moment dat, este cuprinsă între 5-8%. În prezent, demența reprezintă a cincea principală cauză de deces.
În Europa erau 46 de milioane de bolnavi diagnosticați în 2015 și se preconizează că vor fi 100 de milioane în 2050. În România sunt 300.000 de bolnavi diagnosticați cu boala Alzheimer, mult peste media europeană, la care se adaugă cei care sunt îngrijiți de familie și sunt nediagnosticați.
Problema ar putea fi rezolvată parțial în urma unei descoperiri revoluționare a cercetătorilor italieni, care au identificat o moleculă conținută de anticorpul care întinerește creierul prin crearea de neuroni. Studiul a fost efectuat pe șoareci, care au început să dezvolte neuroni la un nivel aproape normal după ce au fost injectați cu această moleculă. Această descoperire poate aduce noi posibilități de diagnostic și tratament pentru boala incurabilă.