Regina Elisabeta, primul eveniment după moartea Prințului Philip. Unde a mers suverana

Regina Elisabeta, primul eveniment după moartea Prințului Philip. Unde a mers suverana
Regina Elisabeta revine la sarcinile publice după înmormântarea prințului Philip

După moartea Prințului Philip, Regina Angliei a avut o perioadă de doliu. În tot acest timp Regina Elisabeta nu a participat la niciun eveniment public. Dar lucrurile s-au schimbat. Regina a avut prima apariție publică de la funerariile celui care i-a fost partener de viață.

Regina Elisabeta revine la sarcinile publice după înmormântarea prințului Philip

După funerariile Prințului Philip, Regina Elisabeta a II-a a organizat primele sale întâlniri video. Astfel și-a reluat îndatoririle regale, acceptând formal acreditările noilor ambasadori din Coasta de Fildeș și Letonia.

Monarhul, în vârstă de 95 de ani, a avut câteva audiențe virtuale de la Castelul Windsor. Aici a locuit în timpul pandemiei COVID-19. Evenimentul a avut loc prin video conferință, în timp ce ambasadorii se aflau la Palatul Buckingham din centrul Londrei. Regina, care a încheiat recent perioada de doliu regal, a purtat o rochie florală și perle pentru această ocazie.

Cu o săptămână înainte de înmormântare, Regina Elisabeta a participat la pensionarea lordului său Chamberlain. Lordul Chamberlain este cel care organizează toate evenimentele ceremoniale pentru palat. Regina Elisabeta și-a sărbătorit ziua de naștere săptămâna trecută, folosindu-se de ocazie pentru a-și exprima recunoștința pentru toți cei care i-au adus omagii Prințului Philip.

Regina a deschis ședințele Parlamentului printr-un ritual discret

Ritualurile statului britanic continuă și nimeni nu știe asta mai bine decât proaspăta văduvă Regina Elisabeta a II-a acest lucru. În afară de numirea ambasadorilor, acesta a fost primul eveniment public la care regina părticipă după moartea Prințului Philip.

Regina, în vârstă de 95 de ani, și-a îndeplinit unul dintre cele mai importante roluri de șef de stat. Regina Elisabeta a prezidat deschiderea de stat a Parlamentului și a citit Discursul Reginei de pe Tronul Suveranului. Evenimentul s-a ținut cu mai puțin fast decât de obicei.

Stătea singură pe tron, lângă ea o măsuță acoperită cu catifea brodată roșie. Nu purta nici o coroană, nici haine de stat formale, nici bijuterii. Regina Elisabeta era îmbrăcată doar în haine obișnuite, dar elegente, și cu o pălărie asortată în albastru pal și mătase albă cu modele, spune USAToday.

Aceasta a fost prima apariție personală majoră a reginei de când soțul ei, ducele de Edinburgh, a murit pe 9 aprilie. Ducele, în toți aceștia ani, a însoțit-o pe regină la deschiderea Parlamentlui, dar după pensionarea sa în 2017, fiul și moștenitorul ei, prințul Charles, și-a escortat mama.

Prințul de Țara Galilor și soția sa, ducesa Camilla de Cornwall, erau prezenți în camera Lorzilor. Dar acesta nu a stat lângă ea, așa cum a făcut-o în trecut soțul reginei. Tronul pe care a stat Prințul Philip a fost înlăturat pentru prima dată în 120 de ani, potrivit rapoartelor media britanice. În toți anii domniei sale, regina a ratat participarea la ceremonie doar de două ori, ambele în timp ce era însărcinată cu cei doi copii ai ei în anii 1960.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI