Regina Elisabeta, decizie radicală în fața virusului. Ce va face în curând. Își obligă și soțul
Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Philip, vor fi vaccinați cu prioritate contra noului coronavirus, scrie The Times. Surse ale publicației britanice numite au spus că este „o decizie personală” și o „chestiune privată”. Monarhul va face public faptul că s-a vaccinat după ce acest lucru se va fi întâmplat.
Regina Elisabeta și soțul, prințul Philip, printre primii britanici care se vor vaccina contra noului coronavirus
Regina, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, de 99 de ani, au stat izolați în Castelul Windsor cea mai mare parte a anului, de teama că s-ar putea infecta cu noul virus. Aceștia vor fi printre primii care se vor imuniza conform planului guvernamental care va începe să fie implementat marți. Cei doi vor fi vaccinați cu prioritate având în vedere vârsta lor, dat fiind că primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech vor fi administrate vârstnicilor, și nu în virtutea vreunul tratament preferențial.
Potrivit Mail on Sunday, regina și soțul ei își vor face publică vaccinarea, în scopul de a-i îndemna și pe alții să accepte leacul împotriva noului coronavirus, în contextul în care autoritățile sunt îngrijorate că activiștii anti-vaccin seamăna îndoieli în rândul populației.
Daily Mirror scrie că mai multe persoane publice din Regatul Unit s-au angajat să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a da un exemplu.
- Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de laboratoarele Pfizer și BioNTech. Statul are în plan să-și înceapă campania de vaccinare cu persoanele în etate și categoriile de risc.
Analiză continuă în Marea Britanie
Guvernul britanic a aprobat utilizarea vaccinului conceput de Pfizer/BioNTech după recomandarea formulată de Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Asistenţei Medicale (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency – MHRA). Instituția a implementat o procedură de examinare continuă, folosită pentru examinarea unui tratament promițător în cazul unei crize sanitare. Astfel, aceasta a analizat datele pe măsură ce acestea deveneau posibile.
„MHRA poate să pună o serie de întrebări pe măsură ce primeşte răspunsuri, acţionând astfel mai rapid în calitatea sa de agenţie unică”, a precizat Penny Ward, medic la King’s College din Londra.