Regele Charles va găzdui prima vizită de stat, după ce și-a reluat îndatoririle publice. Împăratul Japoniei sosește la Londra

de: Ionuț Vieru
04 06. 2024

La sfârșitul lunii iunie regele Charles al Marii Britanii va avea o vizită importantă. Invitatul este împăratul Naruhito al Japoniei și soția lui. Este un moment important, deoarece este prima vizită de stat găzduită de Regele Charles.

Împăratul Naruhito al Japoniei, în vizită la Regele Charles

Împăratul Naruhito al Japoniei și soția lui, împărăteasa Masako, vor fi primiți de către prințul William pe data de 25 iunie. Mai apoi, acești sunt invitați la un banchet de stat organizat la Palatul Buckingham, găzduit de Regele Charles, Regina Camilla și alți membri ai familiei.

Este un moment foarte important pentru Regele Charles, având în vedere că aceasta este prima vizită de stat găzduită de el, de la reluarea angajamentelor regale, după ce a anunțat că suferă de cancer.

Chiar dacă Prințul William este cel care îl va întâmpina pe împărat și împărăteasă, Casa Regală nu a menționat nimic de Kate Midlleton. La fel ca și Regele Charles, Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer, iar în prezent urmează tratamentul specific.

Împăratul Naruhito va vizita Westminster Abbey, centrul de cercetare biomedicală The Francis Crick Institute şi se va deplasa la capela St. George, de la Castelul Windsor, pentru a depune o coroană de flori la mormântul reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles și împăratul Japoniei

Regele Charles va participa la ceremonia tradiţională Trooping the Colour

Pe lista de îndatoriri regale se află și prezența la ceremonia tradițională Trooping the Colour. Chiar dacă încă primește tratament împotriva cancerului, Regele Charles a început să reia din îndatoririle regale.

Cu toate acestea, el va inspecta trupele dintr-o trăsură, nu călare, ca anul trecut, informează DPA. Sărbătoarea va avea loc pe data de 15 iunie, zi în care familia regală se reuneşte în mod tradiţional în balconul Palatului Buckingham după un spectacol militar fastuos.

Ceremonia va avea loc la Horse Guards Parade din Whitehall, iar regele va inspecta trupele dintr-o trăsură Ascot Landau împreună cu regina Camilla.

În trecut, Palatul Buckingham a precizat că fiecare angajament al regelui va fi revizuit şi se vor face adaptări atunci când vor fi recomandate de către medici, motiv pentru care Regele Charles va inspecta trupele din trăsură, nu călare, așa cum o făcea anii trecuți.