Regele Charles și Camilla nu fac bine. Val de tristețe în Familia Regală, care e motivul

de: Andrei Simion
25 09. 2024

La începutul acestui an, mai exact pe data de 6 martie, Regele Charles primea o veste tristă. Un prieten bun al suveranului se stingea din viață la venerabila vârstă de 78 de ani. Ulterior s-a aflat că era vorba de căpitanul Ian Farquhar. Din păcate, conform surselor apropiate, Regele Charles și Camilla nu fac bine, vorbindu-se de un val de tristețe în Familia Regală.

Regele Charles și Camilla nu fac bine. Au pierdut un prieten apropiat

Așa cum relata și presa britanică la acel moment, pe 6 martie a.c. Ian Farquhar, care a locuit într-o fermă de pe domeniul Highgrove, a decedat după o perioadă de sănătate precară.

A fost un prieten drag, foarte apropiat de Regele Charles și Camilla, și un partener obișnuit de masă al acestora atunci când se aflau la Highgrove, și era cunoscut sub numele de „Căpitanul”.

Farquhar a fost un vânător emblematic în Marea Britanie, cunoscut pentru calitățile sale de vânător de primă mână, dar și pentru compania sa excelentă și simțul umorului răutăcios.

Val de tristețe în Familia Regală

Primul soț al reginei, Andrew Parker Bowles, declara că moartea lui Farquhar a fost „foarte tristă” și că starea sa de sănătate a fost în declin în ultimele luni.

Vorbind despre Farquhar, el a spus că a fost un om care își lua munca în serios, și era extraordinar de bun, dar se bucura de viață și de o companie plăcută și nu se lua prea în serios.

Parker Bowles a mai spus că Farquhar va fi „judecat de istorie ca unul dintre marii maeștri ai câinilor de vânătoare”.

O sursă regală a dezvăluit modul în care prezența lui Ian Farquhar a devenit o parte intimă a activităților zilnice de la Highgrove și cum prezența acestuia era apreciată de rege. Sursa a povestit că Farquhar traversa adesea câmpurile de la Highgrove pentru a se întâlni cu regele la cină.

Ian Farquhar a fost un renumit vânător

Regele Charles a devenit prieten apropiat cu Ian Farquhar în anul 2000, fiind și fost maestru al Beaufort Hunt timp de mai bine de 30 de ani.

„Cu inimile frânte trimitem dragostea și condoleanțele noastre familiei și prietenilor propriului nostru căpitan Ian Farquhar, care a pilotat atât de strălucit timp de 34 de ani și a murit pașnic în această săptămână.

Căpitanul, așa cum a fost cunoscut de mulți, a fost iubit și prețuit de întreaga comunitate de vânătoare, ca o persoană care a fost de sprijin, bună și întotdeauna acolo cu sfaturi excelente de gândire înainte pentru oricine care l-a întrebat.”, au scris cei de la Beaufort Hunt, într-un omagiu pe Instagram.

Regretatul Ian Farquhar a fost cavalerul Reginei Mamă și a servit, de asemenea, în Queen’s Own Hussars, ajungând la rangul de căpitan în regimentul de cavalerie.

A fost apropiat nu doar de rege, ci și de regină, locuind mulți ani la Highgrove, într-o fermă pe care a închiriat-o de la Estate. Vestea de la Highgrove că a murit a adus un val de tristețe în Familia Regală.