Regele Charles, decizie dureroasă pentru Harry! Meghan nu va fi deloc mulţumită

Regele Charles, decizie dureroasă pentru Harry! Meghan nu va fi deloc mulţumită
Regele Charles, decizie dureroasă pentru Harry! Meghan Markle cu siguranță nu se aștepta niciodată la așa ceva.

Regele Charles, decizie dureroasă pentru Harry! Afirmația monarhului din discursul despre regina Elisabeta a II-a nu a fost deloc o glumă vicleană. Mai degrabă, a fost o lecție de istorie. Charles al III-lea a spus atunci că Prințul Harry și Meghan Markle „continuă să își clădească viața peste hotare”. S-a aflat acum că regele Marii Britanii vrea să își trimită fiul în exil.

Regele Charles, decizie dureroasă pentru Harry!

În discursurile pe care le-a susținut după încoronare, Regele Charles a lăsat mereu impresia unei posibile împăcări între Familia regală britanică și ducii de Sussex. Într-una dintre intervențiile sale publice, noul rege a spus despre Prințul Harry și Meghan Markle că cei doi „continuă să își clădească viața peste hotare”.

Au existat multe semne de întrebare cu privire la relația dintre Regele Charles și cuplul de Sussex. Însă ce s-a aflat acum întrece orice așteptări. Afirmația noului monarh de la Londra pare să fie, de fapt, o lecție de istorie. Potrivit Daily Beast, Regele Charles al III-lea urmează să dea un decret prin care îl va trimite pe fiul său, Prințul Harry, în exil.

La fel s-a întâmplat și în cazul stră-stră-străunchiul său, cunoscut sub numele de Regele Eduard al VIII-lea. Acesta a părăsit Casa Regală în anul 1936, după mai puțin de un an petrecut pe tron. În mod real, nu a fost încoronat niciodată. Eduard al VIII-lea a decis să renunțe la titlul său pentru a se căsători cu o americană divorțată, pe nume Wallis Simpson.

Tronul a fost preluat de Regele George al VI-lea. După perioada sa de domnie, a fost pusă la conducerea Coroanei Regina Elisabeta a II-a. După stingerea suveranei, conducerea monarhiei britanice a fost preluată de Regele Charles al III-lea.

„Charles va fi necruțător când vine vorba de Coroană”

Familia Regală britanică a gestionat criza abdicării prin exilarea lui Eduard al VIII-lea. În cele din urmă, el și partenera sa au fost considerați de opinia publică trădători ai poporului din Marea Britanie. Potrivit unui prieten al noului rege de la Londra, operațiunea a fost sprijinită neobosit de regina mamă.

Regele Charles al III-lea nu este altcineva decât nepotul reginei mamă. Paralela dintre exilarea Prințului Harry cu abdicarea Regelui Eduard al VIII-lea nu este exactă. Decizia fiului Regelui Charles de a renunța la îndatoririle regale nu este atât de cutremurătoare, pentru că este abia al șaselea în linie la tron.

„Charles va fi necruțător când vine vorba de protejarea Coroanei. Asta înseamnă să îi țină pe Harry și Meghan cât mai departe de centrul de greutate al Casei Regale britanice”, a declarat o sursă apropiată monarhului.

Citește și: Ghinionul numelui Regelui Charles. Ce s-a întâmplat cu cei doi suverani de dinaintea lui cu acelaşi prenume. Destinul crud pe care l-au avut

Regele Charles vrea să îi transmită fiului său „un mesaj nedezvăluit pentru a nu-i perturba domnia realizând călătorii frecvente în Marea Britanie”, potrivit sursei citate. Noul rege vrea să dea un decret pentru a-i interzice Prințului Harry să mai viziteze țara din care s-a retras împreună cu partenera lui.