Regele Charles, atacat de un bărbat în public. Ce s-a întâmplat la ultima apariție

de: Ioana Bucur
06 12. 2022

Regele Charles a fost atacat de un bărbat în public, în timpul vizitei sale la Luton. În urma incidentului ce pare tras la indigo cu cel din luna noiembrie, când monarhul și soția sa, Camilla, participau la un eveniment în York, un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost arestat de oamenii legii.

Regele Charles a fost atacat de un bărbat în Luton

Noi incidente violente în timpul unei vizite oficiale a noului monarh al Marii Britanii. Regele Charles al III-lea a fost atacat de un bărbat în Piața St. George din Luton. Agresorul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a aruncat spre suveran cu un ou, au anunțat reprezentanți ai Poliției din Bedfordshire.

Atacatorul se află în arest preventiv sub suspiciunea de agresiune. Imediat după producerea incidentului, personalul de securitate l-a îndepărtat temporar pe Charles al III-lea de mulțimea strânsă în fața clădirii Primăriei Luton pentru a-l întâmpina. Ulterior, suveranul britanic a continuat să dea mâna cu publicul după ce a fost mutat într-o altă zonă.

Cu doar câteva săptămâni înainte, un alt bărbat a fost fost arestat după ce a aruncat cu un ou după Regele Charles și Regina consoartă în timpul unei ceremonii din York. Potrivit informațiilor apărute în presa britanică la acel moment, înainte de atac, tânărul ar fi strigat ceva legat de sclavie. Oamenii din jurul său, care se strânseseră pe marginea drumului pentru a-i întâmpina pe cei doi suverani, au reacționat imediat: „Să-ți fie rușine”.

Și atunci, oamenii legii au intervenit de urgență, îndepărtându-l pe bărbat de mulțime. În timp ce se lupta cu polițiștii, tânărul a strigat „această țară a fost construită pe sângele sclavilor”. Între timp, cei prezenți în mulțime au răspuns cu „Dumnezeu să-l protejeze pe Rege” și „Să-ți fie rușine”.

Prințul și Prințesa de Wales, huiduiți în SUA

Și Prințul și Prințesa de Wales au avut parte de o primire nu tocmai prietenoasă în Statele Unite ale Americii. Chiar în prima zi a deplasării în SUA, cei doi au fost prezenți la un meci NBA. În momentul în care au fost prezenați, au fost huiduiți de cei din sală.

Reacția a venit în contextul scandalului în care a fost implicată recent naşa lui William, Susan Hussey, care a fost nevoită să demisioneze din funcţia de consilier regal din pricina comentariilor „inacceptabile şi profund regretabile” pe care le-a făcut legate de rasa şi etnia unei femei la o recepţie de la Palatul Buckingham.

Citește și: Coroana Regelui Charles, luată în mare secret din Turnul Londrei. Ce se întâmplă cu ea până la ceremonia de încoronare