Regele Charles angajează cioban pentru turma sa de 2000 de oi. Care este cea mai importantă condiție la angajare

de: Daoud Andra
18 09. 2024

Regele Charles face angajări și caută un oier priceput, care să se ocupe de turma sa de 2000 de oi. Suveranul are condiții clare atunci când vine vorba despre angajare, iar candidatul ideal trebuie să bifeze câteva criterii precise.

Cum trebuie să fie ciobanul pe care îl caută regele Charles

Suveranul angajează un cioban cu experiență, care să ajute la îngrijirea turmei sale de 2000 de oi. Viitorul angajat trebuie să dețină un câine de serviciu, să aibă permis de conducere valabil în Marea Britanie și să aibă dreptul de a munci legal în Regat.

Angajatul ar urma să aibă grijă de oile de la Sandringham Estate, una dintre reședințele pitorești ale familiei regale. De asemenea, ciobanul trebuie să aibă cel puțin doi ani experiență pentru a îngriji animalele din rasa Aberfield ale regelui. Ferma are un teren de 200 de hectare, destinat creșterii ovinelor și bovinelor.

”Păstoritul de zi cu zi va constitui cea mai mare parte a acestui rol, cu o oarecare asistență la adăpostirea lor pe timp de iarnă și la fătare în timpul primăverii. O pasiune pentru animale, o minte deschisă și dorința de a învăța și de a se dezvolta alături de un sistem inovator vor fi esențiale pentru a reuși în acest rol”, se precizează în anunțul de angajare, potrivit The New York Post.

Domeniul de la Sandringham al familiei regale

Până când se pot depune cererile

În anunțul de angajare nu este precizat salariul pe care monarhul îl oferă. Data limită pentru depunerea cererilor este 27 septembrie, astfel că doritorii trebuie să se grăbească. Reprezentanții casei regale menționează că viitorul angajat trebuie să împărtășească filosofia regelui cu privire la păstorit și la îngrijirea pământului și să pună accentul pe ecologie.

Regele Charles este foarte apropiat de natură și iubește locurile pitorești, având un astfel de loc și în România, în Transilvania. Atunci când vrea să se reculeagă și să se deconecteze, monarhul se retrage la una dintre reședințele sale din mediul rural. În 2024, monarhul s-a confruntat cu probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu cancer. Regele a limitat aparițiile publice, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească mai mult și să se concentreze asupra tratamentului.

În ciuda bolii cu care se confruntă, regele Charles nu plănuiește să se retragă de pe tron și a transmis că își va dedica timpul care i-a rămas coroanei. Monarhul se bazează pe ajutorul soției sale, Camilla, care i-a ținut locul la numeroase evenimente publice de când și-a descoperit boala.