Regele Charles al III-lea, nevoit să plece de urgență de la un eveniment în Australia din cauza problemelor de sănătate. Ce s-a întâmplat cu monarhul

de: Andrei Simion
21 10. 2024

Deși starea sa de sănătate este delicată, Regele Charles al III-lea nu a lăsat acest lucru să-l împiedice să o însoțească pe Regina Camilla într-o vizită oficială în Australia.

Monarhul britanic respectă protocoale medicale stricte, având în permanență doi medici lângă el, 24 de ore din 24, în caz de urgență. Cu toate acestea, el a decis să își „suspende temporar” tratamentul de chimioterapie, pentru a face această vizită în Australia.

Chiar dacă decizia sa a fost una riscantă, Regele Charles al III-lea a ajuns în Australia. Totuși, în primele ore după sosirea sa, a avut o  problemă de sănătate. El a participat la un prânz oficial de stat alături de Regina Camilla, însă a fost nevoit să plece devreme, deoarece se simțea extrem de obosit.

Regele Charles a părăsit evenimentul după 10 minute

Deși îngrijorările legate de starea de sănătate a regelui nu s-au intensificat, echipa sa medicală a fost alertată. Jurnalista Concha Calleja a oferit mai multe detalii despre situație în cadrul unei emisiuni spaniole, „Fiesta”.

„El a părăsit prânzul de stat după doar zece minute, deși ar fi trebuit să rămână mai mult timp pentru a gusta preparatele locale tradiționale. A oferit cadou o clepsidră, spunând: ‘Aceasta este pentru a vă aminti că timpul este foarte, foarte scurt.’”, a relatat Calleja.

Disputa privind decizia de a călători

Se pare că decizia Regelui Charles al III-lea de a călători a stârnit controverse în Regatul Unit, echipa sa medicală nefiind  total acord cu această călătorie. Calleja a explicat că, medical vorbind, această deplasare a fost extrem de riscantă. Regele a sosit vineri în Australia, iar întreaga zi de sâmbătă a trebuit să o petreacă odihnindu-se, deoarece era foarte epuizat.

Tratamentul pe care Regele Charles îl urmează implică vizite săptămânale la spital, astfel încât călătoria a întrerupt această rutină. „Deși i s-a recomandat să nu facă această deplasare, a refuzat să o anuleze,” a mai spus Calleja.