Reduceri semnificative la LIDL, aşa iau străinii saci cu alimente cu doar 15 lei. Magazinul dă lovitura!

de: Anca Lupescu
03 06. 2023

Toată lumea știe că LIDL are unele dintre cele mai bune oferte de pe piață și că există mereu reduceri semnificative și prețuri accesibile. Retailerul german a introdus o nouă strategie în magazinele din toată țara. Locul în care mii de români își fac cumpărăturile vine cu o idee Senzaționala, menită să aibă grijă de mediu. 

LIDL, strategia care combate risipa alimentară

Rispa alimentară este un subiect despre care se vorbește prea puțin în România. Tone de mâncare sunt aruncat constant, lucru care îngrijorează activiștii de mediu, dar și autoritățile care trebuie să găsească soluții eficiente pentru alimentele care sunt aruncate la gunoi în fiecare moment.

În timp ce unii renunță la alimente precum carne sau fructe, pentru că sunt prea scumpe, alții cumpără prea mult și ajung să arunce la gunoi o mulțime de alimente. 

În acest sens, LIDL a început să caute soluții pentru a combate risipa alimentară, o problemă care începe să îngrijoreze din ce în ce mai mult Uniunea Europeană și pentru care se încearcă tot felul de soluții pentru a o diminua. 

Autoritățile și organizațiile de mediu au venit, de-a lungul anilor, cu diferite metode sustenabile pentru a distribui eficient sau a utiliza resursele alimentare, ca să nu se mai ajungă la o risipă copleșitoare. 

Dar supermarketurile, hipermarketurile și industria alimentară sunt cele care au primul rol în a diminua această risipă. Acestea trebuie să se asigure că toate produsele alimentare deținute sunt folosite responsabil și ajung la cât mai multe persoane. 

Fructe și legume la prețuri mai accesibile

În acest sens, soluția găsită de LIDL este una foarte accesibilă pentru mulți consumatori. Este vorba despre sacii sau pungile anti-risipă și anti-deșeuri. 

Sacii și pungile costă 3 euro și în acest fel se evită aruncarea fructelor și legumelor care nu arată bine și care sunt, de obicei, evitate de clienți. 

Fructele și legumele care nu se încadrează în standardele estetice ale industriei alimentare sau care rămân în depozite pentru că se aduc altele noi, pot fi acum utilizate pentru a diminua risipa alimentară. 

Sistemul LIDL prevede separarea legumelor și fructelor inestetice de cele frumoase, care sunt adesea preferate de clienți.

Fructele și legumele care nu mai sunt proaspete, dar pot fi mâncate, sunt puse în aceste pungi anti-risipă, care costă 3 euro, adică 15 lei. 

„După succesul înregistrat  în Insulele Canare sunt convinsă că și clienții noștri din restul țărilor vor saluta această inițiativă într-un mod foarte pozitiv”, a declarat Michaela Reischl, director Responsabilitate socială și corporativă –Lidl.

Măsura ar putea ajunge și în România, dacă se dovedește a fi una de succes. Fructele și legumele cu aspect mai puțin estetic pot fi folosite pentru tot felul de preparate: de la gemuri, conserve, sosuri, până la prăjituri și tocănițe. Măsura are un efect dublu: oamenii au parte de prețuri mai accesibile, iar risipa alimentară se diminuează considerabil.