Recunoști călugărul din imagine? A fost un mare fotbalist, dar a renunțat la viața plină de plăceri și păcate omenești pentru Dumnezeu

de: Ionuț Vieru
03 05. 2024

A fost unul dintre cei mai râvniți fotbaliști de marile echipe din lume, dar a decis să meargă pe un drum diferit în viață, renunțând la o viață plină de plăceri și bani.

Cine este călugărul din imagine?

S-a născut într-un mic orășel din Suedia și a debutat în fotbal la o echipă locală, numită Lunds BK. A jucat la mai multe echipe din Italia în anul 2017, printre care AC Pisa, Paganese și Bologna.

Din nefericire, din cauza mai multor accidentări, a fost nevoit să se retragă din fotbal în anul 2021. Atunci a renunțat definitiv la cariera sportivă. În vârstă de 25 de ani, acum a decis să meargă pe un alt drum în viață, complet diferit.

Kevin Lidin, căci despre el este vorba, a renunțat la sport și a devenit călugăr. Pentru a face acest lucru, tânărul a fost nevoit să urmeze un curs de inițiere timp de 30 de zile.

De ce a hotărât să devină călugăr

Kevin s-a mutat acum definitiv în Thailanda, o țară pe care a vizitat-o de mai multe ori, însă doar ca și turist. De-a lungul timpului mărturisește că a trăit stări de confuzie și rătăcire, așa că a decis să se orienteze către o viață spirituală.

După ce a trecut de cele 30 de zile de inițiere, Kevin a devenit călugăr budist și instructor de yoga. A descoperit cât de importantă este meditația și ce beneficii are asupra psihicului său. Mândru de ceea ce a realizat într-un timp scurt, fostul fotbalist a vorbit despre schimbările prin care a trecut.

”Abia când am devenit călugăr am înțeles cu adevărat importanța de a dărui altor oameni. Când dăruiești cuiva și gestul vine din inima ta, iar cel care primește acceptă cadoul și îl apreciază, atunci fericirea este experimentată de ambele persoane.

Călugării primesc hrană și oferă în schimb o binecuvântare sau o învățătură. Fără aceasta, călugării nu au mâncare. A fost dificil să primesc mâncare de la oameni care duc o viață foarte simplă.

Budiștii cred însă că dacă nu te naști cu mulți bani, trebuie să dai și mai mulți pentru a avea o viață mai bună în reîncarnarea viitoare. Mulți occidentali nu practică dăruirea.

Pentru că ei cred că fericirea sunt banii și lucrurile materiale. Dăruirea nu trebuie să fie dificilă. Pur și simplu oferiți ceea ce vă simțiți confortabil sau ajutați cu munca de voluntariat. Intenția este cea care contează”, a scris Lidin, pe Instagram.