Record istoric stabilit de Joe Biden după renumărarea voturilor. Trump e furios!

Joe Biden este noul președinte american, recunoscut

După o luptă aprigă, controverse și acuzații de fraudă, s-a stabilit numărul final de voturi la alegerile prezidențile americane. Joe Biden a bătut recordul pentru majoritatea voturilor. Pentru prima dată în istoria democrației americane un președinte ales primește peste 8o de milioane de voturi.

Joe Biden este noul președinte american, recunoscut

Fostul Vice-președinte, Joe Biden, a bătut recordul în aceste alegeri prezidențiale.

Conform datelor din presa de peste ocean, peste 80 de milioane de votanți americani au ales numele său ca viitor președinte al Americii.

Joe Biden a doborât recordul de voturi stabilit de Barack Obama în 2008.

Joe Biden l-a învins pe președintele Trump pentru a deveni următorul președinte al Statelor Unite.

Și a obținut cele mai multe voturi din toate timpurile pentru a candida la președinția SUA.

Cu peste 75 de milioane de voturi până acum, Biden a doborât recordul stabilit anterior de președintele Barack Obama, care a primit aproximativ 69,5 milioane de voturi în 2008.

Numărul de 75 de milioane îl plasează pe Biden la peste 50 la sută din voturile populare, iar președintele Trump a primit 48 la sută.

Inclusiv Trump a doborât recordul lui Obama, după ce a depășit 70 de milioane.

Alegerile din 2020 este anul cu participări record, cu cel puțin 159,8 milioane de americani care au votat, potrivit NBC.

Aceasta este cea mai mare rată de participare în rândul alegătorilor eligibili din 1900, încoace.

Ambele partide vor analiza cu siguranță semnificația rezultatelor în zilele și săptămânile următoare, dar un lucru este clar.

Și anume, faptul că și în mijlocul unei pandemii, alegătorii americani au ieșit în număr fără precedent pentru a-și face auzite vocile.

Biden a adus un omagiu acestui fapt într-un discurs adresat poporului american.

„Ieri s-a dovedit încă o dată că democrația este bătăile inimii acestei națiuni. Aici guvernează oamenii. Puterea nu poate fi luată sau afirmată. Acesta curge de la oameni și voința lor este cea care determină cine va fi președintele Statelor Unite și numai voința lor.”, a declarat președintele ales, Joe Biden.

Donald Trump a recunosut înfrângerea, în cele din urmă

Trump a admis în cele din urmă alegerile câștigate de Biden, dar refuză să accepte.

După ce Trump a recunoscut că rivalul său Joe Biden a „câștigat” alegerile, contul său de Twitter s-a umplut de reacții, oamenii fiind ușurați să-l vadă „în cele din urmă” recunoscând înfrângerea.

Liderul republican, care până acum tocmai refuzase să accepte că a pierdut, a postat duminică un tweet, unde a recunoscut că adversarul său Joe Biden l-a bătut la alegerile prezidențiale.

Chiar dacă postarea a fost plină de indecizii, internauții au fost încântați de recunoașterea tardivă a lui Trump.

”A câștigat pentru că alegerile au fost trucate. FĂRĂ OBSERVATORIi DE VOT cărora nu li s-a permis accesul, votul tabelat de o companie privată Radical Left, Dominion, cu o reputație proastă și echipamente stricate care nici măcar nu s-ar putea califica pentru Texas (pe care l-am câștigat cu mult!), Fake & Silent Media, & Mai Mult!”, a scris Trump pe Tweeter.

Campania Trump și Convenția Națională Republicană (RNC) au intentat procese în mai multe state contestând numărarea buletinelor de vot care au sosit târziu.

Cu toate acestea, experții susțin că oficialii de la scrutin urmau o hotărâre judecătorească.

Hotărârea le permitea numărarea buletinelor de vot poștale timp de trei zile suplimentare după 3 noiembrie.

Singura excepție era cea a cazului în care au fost ștampilate în ultima zi de vot sau înainte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI