Recompensele pe care le vor primi Ana Bărbosu și Sabrina Voinea. Câți bani ar urma să le ofere statul român

de: Ștefan R. Apostol
09 08. 2024

După ce gimnastele noastre au fost depunctate și s-au clasat pe locurile 4 și 5, a venit și reacția din partea politicenilor români, prin vocea premierului Marcel Ciolacu. Oficialul anunța recent care vor fi recompensele pe care le vor primi Ana Bărbosu și Sabrina Voinea. Astfel, s-a aflat câți bani ar urma să le ofere statul român.

Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au revenit acasă

După finala pe aparate de la Jocurile Olimpice de la Paris, și scandaluliscat de depunctare, Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au revenit acasă. În acest moment se așteaptă decizia TAS cu privre la contestațiile depuse, iar în cazul Sabrinei o decizie ar putea veni pe 11 august, conform comunicatului emis zilele acestea.

Din păcate, evoluția fetelor noastre, deși una meritorie, a avut de suferit după multiplele decizii luate de membrii juriului din finala pe aparate de la Paris.

Scandalul nu este nici pe departe terminat, iar reprezentanții federației de profil, precum și cei din COSR și-au arătat sprijinul, declarând că vor încerca să rezolve situația în mod benefic pentru cele 2 gimnaste.

Marcel Ciolacu reacționează în urma scandalului de la JO

Printre multitudinea de reacții critice la adresa juriului, au fost și cele ale premierului Ciolacu care declara că nu se va prezenta îa ceremonia oficială de închidere al ediției din acest an a JO, ca urmare a situației create și de pe urma căreia sportivele noastr au fost văduvite de medaliile de bronz.

„Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani!

Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant.

Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită pe baza unei contestaţii, pe care nici antrenorii şi nici tehnicienii de top nu o înţeleg, este total inacceptabil!”, declara premierul după declanșarea scandalului.

Premierul a vorbit despre recompensele pe care le vor primi Ana Bărbosu și Sabrina Voinea

În aceași intervenție, Marcel Ciolacu a mai declarat că cele două tinre gimnaste vor primi din partea statului recompense, „ca niște medaliate olimpice”. Asta înseamnă că statul român le va onora prestațiile sportive sub forma unor sume de bani, din vistieria statului.

În discursul pe această temă, politicianul a dat asigurări că „statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice”. În urma acestui discrus, s-a aflat și câți bani ar urma să le ofere statul român.

Conform baremului, pentru Ana Maria Bărbosu statul va aloca suma de 60.000 de eoro, în baza medaliei de bronz pe care ar fi trebuitr să o primească la finala de la Paris. Conform informațiilor, aceeași sumă îi va fi acordată și celeilalte sportive, Sabrina Voinea.

„Sabrina şi Ana Maria, aveţi alături o întreagă naţiune pentru care munca şi lacrimile voastre sunt mai de preţ decât orice medalie, indiferent din ce metal preţios ar fi!

Şi vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce priveşte premiile, ca pe nişte medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteţi pentru noi toţi!”, a conchis Ciolacu.

În cazul medaliaților cu aur, statul va acorda recompense în valoare de 140.000 de euro, iar pentru cei care au primt medaliile de argint, statul va plăti câte 100.000 de euro.