Recalcularea pensiilor 2020. Ministrul Muncii explică ce se întâmplă cu banii pensionarilor

Recalculare pensii 2020

Recalcularea pensiilor în acest an se face diferit. Ministrul Muncii vine cu detalii despre noile schimbări. Ce se va întâmpla cu banii pensionarilor?

Reacalculare pensii 2020. Ce se întâmplă cu banii pensionarilor?

Ministrul Muncii a vorbit în direct la TVR despre cum ar trebui să fie calculate pensiile în România, susținând că ar trebui să fie făcute în funcție de criteriul contributivității. Violeta Alexandru spune că sunt două tipuri de discuții, pentru că există două categorii de pensii, dar susține totuși criteriul menționat anterior. Executivul a atacat pensiile speciale, dar și modul în care acestea au fost votate.

Sursa citată a mai mărturisit că tocmai criteriul care ar trebui să definească recalcularea pensiilor în România este punctul de vedere al Partidului Național Liberal, nu doar al său. Acesta a subliniat că trebuie armonizată situația, concluzia sa fiind că această societate trebuie să se așeze pe principii de corectitudine, datoria sa fiind să apere asta.

Recalculare pensii 2020. Ministrul Muncii vine cu detalii
Recalculare pensii 2020. Ministrul Muncii vine cu precizări pentru români

„Sunt datoare să spun public”

„Cele care sunt create ca urmare a unor legi speciale, din punctul meu de vedere, sunt rezultatul unor abilități, să spun, sporite ale unor categorii profesionale, care s-au descurcat și au știut cum să apese pe butonul potrivit în Parlament, acolo unde există, nu-i aşa, o disponibilitate că în momentul în care ești doar în Parlament și nu în Guvern, nu ai percepția asupra efortului bugetar cu privire la o lege pe care o adopți. Acolo sunt niște legi care au trecut prin Parlament, ca urmare a modului în care, să zicem, cei care aveau dorința să se întâmple aceste creșteri ştiau cu cine trebuie să colaboreze și cum să se întâmple lucrurile. Cu alte cuvinte, nu sunt un om mai insensibil, nu îmi face plăcere și nu trăiesc cu plăcerea că cineva nu se descurcă financiar, dar sunt datoare să spun public că această societate trebuie să se așeze pe principii de corectitudine.”
Violeta Alexandru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI