10 apr. 2021 | 14:27

Răzbunarea familiilor Ploieșteanu, Catanga și Gabi Luncă a apărut: “Am învins sistemul!”

Monden
Răzbunarea familiilor Ploieșteanu, Catanga și Gabi Luncă a apărut: “Am învins sistemul!”
Cum s-au razbunat familiile artistilor Ploiesteanu, Catanga si Gabi Lunca

România a pierdut trei mari legende ale muzicii lăutărești într-o săptămână. Gabi Luncă, Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga au trecut la cele sfinte între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie 2021, lasând o lumea întreagă îndoliată. Cum s-au răzbunat familiile regretaților artiști: „Am învins sistemul!”

Cum s-au răzbunat familiile artiștilor Ploieșteanu, Catanga și Gabi Luncă

În săptămâna dintre lunile martie și aprilie 2021, muzica lăutărească română a pierdut trei dintre cele mai sonore nume: Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au murit din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu virusul COVID-19. Cei trei mari artiști ai României au fost îngropați respectând protocolul impus de autorități privind persoanele decedate de coronavirus, lucru care a provocat o tristețe profundă în sufletele familiilor regretaților lăutari.

Joi, 8 aprilie, autoritățile de la Ministerul Sănătății au anunțat, oficial, ceea ce toți românii așteptau, de mai bine de câteva luni de zile. Se pare că protocolul privind înhumarea celor care au murit de coronavirus se va schimba. Vestea le-a liniștit pe rudele regretaților artiști de muzică de petrecere, care au suferit cumplit atunci când nu au putut organiza o înmormântare creștinească, după orânduielile bisericești, pentru Cornelia Catanga, Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu.

Fiica lui Nelu Ploieșteanu l-a implorat pe Ludovic Orban să-și înmormânteze creștinește tatăl

Aneta Gavrilă, fiica regretatului artist Nelu Ploieșteanu, a fost revoltată de felul în care și-a îngropat părintele. Femeia l-a implorat până și pe Ludovic Orban să o ajute cumva să-l conducă pe tatăl său pe ultimul drum, într-un mod creștinesc.

„Avem sufletul împietrit. Conştiinţa parcă nu mă lasă, că m-am lovit numai de pereţi. M-am lovit de pereţi în săptămâna asta. Am implorat să se facă ceva. Eu am primit telefoane, din surse sigure, că a ajuns până la domnul Orban, ce decizie se ia, ce decizie nu ştiu în ce sens. Ştiu sigur că el nu a murit de COVID, deci el a murit din cauza altor lucruri, pentru că un om când ajunge în ATI, nu mai moare de COVID, moare de problemele pe care le determină această boală, dar COVID el nu mai împrăştie.

Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut şi l-aş fi înmormântat aşa cum merita, nu cum l-am îngropat, aşa cum a fost acest protocol. Nu ar fi meritat tatăl meu să fie înmormântat aşa. Niciun om din lumea asta nu merită să fie înnmormânt aşa. Şi la un câine participă familia şi îl îngroapă cum se cuvine. Şi un câine. Este inuman”, a declarat fiica lui Nelu Ploieșteanu la Antena 3.

500 de oameni și-au luat rămas bun de la Gabi Luncă

Cum s-au răzbunat familiile artiștilor Ploieșteanu, Catanga și Gabi Luncă. Regretata Gabi Luncă a fost singura artistă în cazul căreia s-au făcut anumite excepții în privința protocolului de înmormântare. S-a întins un covor roșu în cimitir, iar 500 de persoane au putut să vină să-și ia rămas bun de la răposata cântăreață.

„Am reușit să învingem sistemul. Într-o perioadă de pandemie, cu restricții aberante, noi ne-am dorit să aducem un omagiu mamei noastre și am reușit, prin harul lui Dumnezeu, în condiții de maximă securitate și de respectare a legii, deși am fost întrerupți de Poliție.

Am fost căutați de Poliție și eu și surorile mele și ceilalți din familie, am reușit totuși, într-o sală de 3.000 mp, cu acordul DSP-ului pentru 800 de persoane, am reușit să-i aducem un ultim omagiu chiar fără trupul neînsuflețit al mamei noastre.”, declara Estera Onoriu, una din fiicele îndrăgitei artiste.

Aurel Pădureanu o plânge și acum pe Cornelia Catanga

Cum s-au răzbunat familiile artiștilor Ploieșteanu, Catanga și Gabi Luncă. Îngenuncheat de durere este Aurel Pădureanu, după ce a pierdut-o pe iubirea vieții sale. Cornelia Catanga, regina muzicii lăutărești din România, a murit pe 26 martie, de COVID-19. Soțul regretatei soliste a fost foarte nemulțumit de felul în care a condus-o pe ultimul drum pe femeia care i-a fost alături 33 de ani din viață.

 „Acum 14 zile am anunțat salvarea și a venit pe la orele 1:30. I-a făcut testul de COVID și s-a constatat că nu are. A dus-o la Spitalul Universitar și după vreo oră și jumătate a ieșit o doamnă doctor și mi-a spus că a făcut un stop cardio-respirator. După vreo jumătate de oră a venit și mi-a spus că nu se mai poate face absolut nimic și a murit soția mea. Vă puteți imagina ce am simțit în acel moment! î

Mi s-a spus că a murit de Covid. A doua zi luni a trebuit să scot de la morgă, să o duc neapărat la cimitir, că nu se poate altfel sub niciun aspect posibil și să înmormântez. Vă puteți imagina că nu aveam nici cu groapa pregătită, și am o durere în suflet pentru faptul că nu am lăsat-o încă două zile, ca să o pot să o înmormântez ca lumea. Mă bucur pentru ceilalți, pentru că o să se rezolve problema. Nu știu cât oi mai trăi și eu, dar ceea ce am văzut! Nici nu știu dacă i-a pus acolo în coșciug rochia. Îi luasem rochie nouă şi pantofi”, a declarat soțul Corneliei Catanga, acum ceva vreme, la Antena 3.

PlaySport
Smiley A FILMAT-O AȘA pe Gina Pistol: „Te pregătești?”. Apoi a postat-o pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Capital.ro
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
EVZ.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Adevarul
Drogul violului, cel mai periculos, dă dependență de la a treia utilizare. Expert: „Este posibil să asistăm la drame uriaşe”
BZI.ro
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Capital.ro
Data de la care România nu va mai beneficia de bani din PNRR | Decizia miniştrilor UE
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
OALA de 100 de ZILE care face ravagii în Europa. Îți poate rupe COASTELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro