Război între giganții Shein și Temu. Vor ajunge în fața instanței. De la ce a pornit scandalul

de: Violeta Badea
22 08. 2024

Industria de fast-fashion este zguduită de un nou scandal, de această dată între doi dintre cei mai mari jucători din domeniu: Shein și Temu. Primul a dat în judecată compania rivală Temu, aducându-i acuzații deosebit de grave. Află, din rândurile de mai jos, ce scrie în plângerea formulată de reprezentanții Shein!

Shein dă în judecată Temu

Shein a depus, recent, o plângere la tribunalul federal din Washington, D.C., acuzând Temu că și-a construit succesul pe baza contrafacerii și a furtului de designuri.

Potrivit Shein, Temu nu este o piață online legitimă, ci încurajează vânzătorii să copieze modelele altor mărci și să vândă produse contrafăcute.

Mai mult, Shein susține că Temu împiedică eliminarea acestor produse de pe platformă, chiar și după ce vânzătorii recunosc încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Shein afirmă că Temu își subvenționează vânzările, oferind produse la prețuri extrem de mici pentru a atrage consumatorii americani, chiar dacă fiecare tranzacție generează pierderi.

Potrivit plângerii, Temu recurge la aceste practici pentru a compensa pierderile și pentru a rămâne competitivă pe piață, transmite CNBC, notează News.ro.

Reprezentanții Temu dau replica celor de la Shein

Temu nu a rămas tăcută în fața acestor acuzații, respingându-le cu fermitate. Reprezentanții companiei au declarat că Shein, care se confruntă cu propriile sale procese legate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, are curajul să acuze alte companii de aceleași fapte pentru care este acționată în judecată în mod repetat.

Anul trecut, Temu a intentat un proces împotriva Shein, acuzând-o de intimidarea furnizorilor în vederea încheierii unor acorduri de exclusivitate. Acum, Temu susține că Shein a făcut eforturi mari pentru a imita produsele și practicile sale, mergând până la furtul resurselor, angajaților și furnizorilor de la Shein.

Te-ar mai putea interesa și Ce sunt Shein şi TEMU? Magazinele online au un succes uriaş şi în România. Tot ce trebuie să ştie clienţii despre platforme!

O bătălie juridică fără precedent în industria fast-fashion

În plângerea de 80 de pagini depusă de Shein, compania prezintă mai mult de o duzină de exemple de haine și modele pe care Temu le-ar fi copiat.

Shein cere instanței să interzică Temu să folosească informațiile confidențiale ale companiei și să oprească practicile de contrafacere.

De asemenea, Shein acuză Temu că a încercat să direcționeze greșit clienții de pe platforma Shein către platforma Temu, inclusiv prin reclame Google înșelătoare și prin influențarea utilizatorilor rețelelor sociale.

Te-ar mai putea interesa și UPDATE Răspunsul TEMU: Magazinul de mare succes pentru români care şi-ar păcăli frecvent clienţii. Acuzaţiile aduse celebrei platforme!