Răsturnare de situație. USR ar putea să nu voteze Guvernul PNL. Decizia anunțată în urmă cu puțin timp

Autor: Madalina Moraru - 11:34, 15 oct. 2019

În această marți, a fost anunțat că USR ar putea să nu își exprime votul pentru un Guvern PNL, dacă nu își asumă un calendar pentru alegerile anticipate. De asemenea, cel care a făcut aceste declarații a fost deputatul Cristian Seidler. Potrivit acestuia, nimeni din partea USR nu ar fi menționat că susține 100% un guvern.

Răsturnare de situație. USR ar putea să nu voteze Guvernul PNL

Momentul coincide și cu faptul că marți urmează o nouă rundă de consultări pentru USR. Reprezentanții vor merge la Palatul Cotroceni cu un mandat de stabilire a unui calendar pentru alegerile anticipate.

Răsturnare de situație. USR ar putea să nu voteze Guvernul PNL. Decizia anunțată în urmă cu puțin timp
Liderii URS ar putea opta pentru o altă variantă și ar putea să nu voteze Guvernul PNL

„Am spus de mult timp că soluţia e alegerile anticipate, USR consideră că actuala aritmetică parlamentară nu poate asigura o majoritate stabilă. Soluţia, din punctul nostru de vedere, e reprezentată de anticipate, vom merge pe acest scenariu cât de mult posibil.
Eventual, un vot în Parlament pentru a da investitura unui guvern minoritar PNL depinde şi de asumarea unui calendar pentru a ajunge la anticipate.

Este posibil ca USR să nu voteze Guvernul PNL dacă nu îşi asumă un calendar pentru alegerile anticipate. Calendarul e o chestiune care poate fi discutată tehnic, dar finalitatea trebuie să fie ajungerea la anticipate, probabil în martie 2020.
Tot timpul am spus că am susţine un guvern în anumite condiţii. Nimeni, niciodată de la USR nu a declarat că susţine necondiţionat un guvern”, a declarat Cristian Seidler, cu puțin timp în urmă, potrivit digi24.ro.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, liderii USR au avut o dezbatere în ceea ce privește acțiunile partidului pentru perioada imediat următoare. Odată cu trecerea moțiunii de cenzură și destituirea Vioricări Dăncilă din funcția de premier, s-a decis în continuare susținerea și organizarea de alegeri anticipate, într-un timp cât mai scurt. Liderii acestui partid au mai susținut și că USR nu va intra la guvernare fără aceste alegeri anticipate, care vor oferi o nouă majoritate în Parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI