Răsturnare de situație. Părinții adoptivi vor să o dea statului pe Sorina. Ce condiție nu pot îndeplini

Autor: Andrei Simion - 16:04, 25 iun. 2019
Aflați sub imperiul amenințărilor, părinții adoptivi vor să o dea statului pe Sorina

Răsturnare de situație în cazul Sorinei, copila de etnie romă din Mehedinți ”smulsă” din familia asistentului maternal, pentru a fi dusă departe de plaiurile noastre. Întreaga poveste a căpătat dimensiuni halucinante, căci acum noua sa familie și avocații care îi ajută în acest demers primesc amenințări cu moartea din partea celor convinși că fata a fost adoptată pentru a-i fi prelevate organele.

Părinții adoptivi vor să o dea statului pe Sorina. ”Sunt pur si simplu hăituiți”

Scandalul național a luat proporții de când un alt factor a intrat în calcul. Mai clar, în urma declarațiilor autorităților, potrivit cărora micuței i s-ar interzice să părăsească țara noastră, cu un plus de amenințări cu moartea din partea susținătorilor familei de asistenți maternali în care a crescut Sorina până acum, cuplul care trăiește în Statele Unite este tentat să dea micuța în grija statului român, potrivit declarațiilor unor surse apropiate familiei. „Este revoltător ce păţesc oamenii ăştia în ultimele zile. Sunt pur şi simplu hăituţi.

Au ajuns la capătul răbdării şi se gândesc serios să predea copilul autorităţilor române pentru că nu mai pot sta în România alte trei luni de zile. Ei au fost de acord cu consilierea psihologică a copilului, e normal să se întâmple asta, pentru că sunt şi obligaţi prin lege, dar o pot continua în Statele Unite şi orcium, acolo ar fi făcută la cel mai serios mod cu putinţă. Ideea este că, în cazul acesta, copilul nu va mai putea ajunge nici la familia Şărămăt, pentru că nu are atestat de adoptator. Şi Sorina va ajunge din nou la orfelinat. Să-şi asume răspunderea toţi politicienii şi ziariştii care alimentează isteria în masă”, au spus sursele menționate pentru psnews.ro.

Răsturnare de situație. Părinții adoptivi vor să o dea statului pe Sorina. Ce condiție nu pot îndeplini
Sorina alături de familia sa din Baia de Aramă

Scandalul național a început vineri

Vă reamintim că fetița a fost luată vineri din casa asistenților maternali din Baia de Aramă, Mehedinți, de lângă ”mama, tata și sora ei”, după cum scria chiar fetița în scrisoarea în care își spunea oful. Oamenii legii au dat buzna în casa în care a crescut în primii ani de viață, după ce aceasta a fost adoptată legal de familia Săcărin, care trăiește în Statele Unite.