Răsturnare de situație în cazul Caracal! Motivul pentru care Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat pentru omor. Ce s-a întâmplat cu Alexandra și Luiza

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Motivul pentru care Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat pentru omor. Ce s-a întâmplat cu Alexandra și Luiza

Au trecut 96 de zile de la apelul 112 al Alexandrei Măceșanu, care l-a adus în atenția oamenilor legii pe autorul unor posibile două crime îngrozitoare, recunoscute de inculpat. 96 de zile de când anchetatorii tot caută. Procurorii, cu mâinile goale. Dincă nu poate fi acuzat pentru omor. Ce s-a întâmplat cu Alexandra și Luiza?

Motivul pentru care Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat pentru omor

Alexandra Mihaela Măceșanu – dată dispărută: 24 iulie și Mihaela Luiza Melencu – 14 iulie. 96 de zile de la apelul 112 al Alexandrei, din 25 iulie, ora 11:05. Poliția a încercat să identifice locul în care se afla fata, dar a reușit acest lucru tocmai în cursul nopții următoare și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi la orele 6. În urma anchetei preliminare, Gheorghe Dincă a fost arestat, acesta recunoscând că le-a ucis pe cele două tinere. Procurorii nu au probe suficiente pentru a-l trimite în judecată pentru omor pe principalul suspect în cazul Caracal.

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Motivul pentru care Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat pentru omor. Ce s-a întâmplat cu Alexandra și Luiza
Dincă nu poate fi acuzat pentru omor

Dincă se află acum în arest preventiv, unde nu va mai sta mult, căci, conform Constituției României, orice inculpat poate rămâne în arest preventiv maximum 180 de zile. Jurnaliștii de la cotidianul Evenimentul zilei au stat de vorbă cu avocatul familiei Melencu, Tonel Pop. Întrebat dacă sunt suficiente elemente pentru întocmirea rechizitoriului, omul legii a transmis că, în ceea ce o privește pe Alexandra, probele sunt contestabile, iar în cazul Luizei nu există nimic care să probeze omorul.

”Au două povești aberante ale lui Dincă”

„Au doar două povești aberante ale lui Dincă și imposibil practic!”, a spus avocatul. În condițiile în care nu există suficiente dovezi pentru celelalte acuzații, anume viol, răpire, trafic de persoane, Dincă ar putea fi pus în libertate. În replică, Tonel Pop a spus: ”Este posibil orice!”.

Despre eliberarea lui Dincă a vorbit și apărătorul lui, Claudiu Lascoschi, care a afirmat, pe 17 octombrie, că inculpatul ar putea fi eliberat în maximum o lună, lucru posibil în condițiile în care nu va fi trimis în judecată.

„În circa o lună ar trebui făcută (n.r.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat Lascoschi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI