11 ian. 2023 | 16:33

Răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen. Austria a mințit!

Politică
Răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen. Austria a mințit!
Scandalul generalizat după votul Austriei împotriva aderării României la Schengen

Răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen! România a încheiat anul 2022 cu una din cele mai grele situații, după mai bine de 11 ani de muncă de lămurire a membrilor JAI, privind aderarea la spațiul Schengen. După votul Austriei, spiritele s-au încins, apărând și acuzații dure, dar și boicuturi împotriva companiilor cu capital austriac din România. Dar lucrurile se pare că nu s-au terminat aici, vorbind acum de o răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen. Conform informațiilor de utimă oră, reiese că Austria a mințit.

Scandalul generalizat după votul Austriei împotriva aderării României la Schengen

În decembrie anul trecut România și Bulgaria au suferit o adevărată înfrângere diplomatică.Veto-ul Austriei față de integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen au fost considerate arbitrare deautoritățile de la București și parțial justificate la Sofia.

Deși face parte din mecanismul de cooperare și verificare de 11 ani, România a realizat o parte din reformele cerute de Consiliul JAI. Pe de altă parte, acuzațiile aduse de Austria cu privire la fluxul de migranți care provin din România nu reprezinta o reală problemă, având în vedere că ultimele rapoarte concluzionau că statul român a îndeplinit aceste cerințe

De cealaltă parte, Bulgaria nu a reușit acest lucru, ignorând de mult timp disfuncționalitățile mai ample a statului de drept, care a scos oamenii în stradă pentru a protesta împotriva lui Borisov în urmă cu doi ani.

În timp ce autoritățile bulgare tronează că stau prea mult în linie dreaptă și că confruntarea poate înlocui cooperarea în UE, adevărul este că, pentru a adera la Schengen, Bulgaria trebuia să își facă temele.

Dar, iată că în ceea ce privește România apar noi informații, generând o adevărată răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen.

Vezi și: Adevăratul motiv pentru care Austria nu a dorit ca România să intre în Schengen. Ce ascunde, de fapt

Eugen Tomac provoacă o răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen

Europarlamentarul Eugen Tomac nu este la prima sa acțiune îndreptată împotriva Austriei, după votul din Consiliul JAI, enunțând ideea că Austria a avut interese economice, mai ales prin prisma relațiilor sale cu Rusia.

Deși datele susțineau cele declarate de Eugen Tomac, realitatea este mult mai complexă. Dar vine ziua de azi, moment în care europarlamentarul publică un document, despre care scrie pe Facebook:

„Documentul care anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen. Cancelarul Nehammer a justificat boicotul privind accesul României în spațiul Schengen acuzând țara noastră și Bulgaria că nu avem capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislației Schengen.

Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea.”, scrie Eugen Tomac.

„Austria nu și-a adaptat legislația intern”

Pe scurt, conform datelor din acest document, Austria este unul din statele care nu și-a adaptat legislația în vigoare, conform cerințelor impuse de CE, referitor la Schengen. Ceea ce, în opinia aceluiași europarlamentar Eugen Tomac, înseamnă că:

„(..) acest document demonstrează cât se poate de clar și de limpede că Austria nu și-a adaptat legislația internă pentru a gestiona eficient problematica migrației, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană. Prin urmare, toate acuzațiile la adresa României au avut la baza o teză falsă.

Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană.

Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022. Vot prin care Austria ne-a îngrădit nejustificat dreptul de a circula liber prin Uniunea Europeană.”, concluzionează Eugen Tomac (vezi aici postarea de pe Facebook).

Noile date relevă faptul că, după  cum spune și un proverb, „Hoţul strigă: „Hoţii!”, așa și Austria a reproșat statului român lucruri pe care nu le-a implementat. Este o răsturnare de situație cu aderarea României la Schengen care nu face altceva decât să demnostreze că Austria a mințit atunci când a declarat că a integrat în legislația sa cerințele CE privind Schengen.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro