Raport oficial INSP. Ce se întâmplă, de fapt, cu numărul cazurilor de COVID-19 din România
Un raport săptămânal (7-11 mai) al INSP aduce în atenția românilor faptul că deși tendința de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în scădere, numărul deceselor provocate de această boală crește.
Raport oficial INSP. Numărul cazurilor de COVID, în scădere
Numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în ultima săptămână a scăzut în țara noastră, ajungând la sub 1.500 victime ale virusului mortal, dar rata deceselor prezintă o creștere ușoară, potrivit datelor publicate de INSP.
În intervalul menționat anterior, 35,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în județul Suceava, în București, în Dâmbovița, Neamț și Bacău. Potrivit raportului, 1 din 7 cazuri a fost înregistrat la cadrele medicale.
În ceea ce privește decesele, în săptămâna 7-11 mai, 44% din totalul acestora au fost înregistrate în județele: Suceava, Bacău, Timiș, Galați și în Capitală.
76,6% dintre cei decedați erau persoane de peste 60 de ani, iar 59,8% dintre aceștia erau bărbați. De menționat că 90,5% din morți mai aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
Concluzii ale raportului INSP
- 35.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Dâmboviţa, Neamţ şi Bacău;
- 44% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Bacău, Timiş, Galaţi şi Bucureşti;
- 1 din 7 cazuri a fost înregistrat la personal medical;
- 76.6% din decese au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbaţi;
- 90.5% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.
Până în prezent, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 17.191 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. România a trecut de pragul de 10.000 de persoane vindecate, de unde rezultă că 60% din numărul total de pacienţi confirmaţi au fost vindecați.
Numărul pacienților care au decedat a ajuns la 1.126 de persoane, iar, în acest moment, La ATI sunt internați 195 de oameni.
În carantină instituţionalizată sunt 11.800 de români, iar alte 24.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu, aflându-se sub monitorizare medicală. Până acum, autoritățile au prelucrat 322.074 de teste.