Rafila: Cum s-a transmis virusul în România. Este utilă sau nu masca și ce fel de model trebuie să purtăm

Rafila, noi detalii despre virus

Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre cum s-a transmis virusul la noi. Ce spune cunoscutul medic despre utiliatatea măștii de protecție? Este sau nu folositoare și pentru cine?

Rafila: Cum s-a transmis COVID-19 în România?

Alexandru Rafila a răspuns întrebărilor românilor. Aflat în transmisiune directă la Digi 24, cunoscutul medic a susținut că temutul virus s-a transmis prin cale aeriană – contact apropiat cu persoane infectate. Modul prin care o persoană se poate infecta nu este doar prin tuse sau strănut, conform noilor descoperiri ale cercetătorilor japonezi. Cu toate astea, cele două menționate sunt cele mai periculoase.

”Sistemul de sănătate trebuie să fie pregătit să primească un număr mai mare de pacienți. Trebuie să avem grijă de acele categorii problematice. Va trebui să fim pregătiți să acordăm ajutor și în afara spitalelor. Mulți au boli cronice și alte afecțiuni. Trebuie să găsim soluții pentru acești pacienți. Dacă ne concentrăm numai pe coronavirus vom afecta starea de sănătate a cetățenilor în general. S-a răspândit pe cale aeriană, evident, contact apropiat cu persoane din apropiere. Apropierea de o persoană infectată duce la infecție prin inhalarea microbilor, picăturilor încărcate cu virusul”
Alexandru Rafila (Digi 24)

Rafila, despre utilitatea măștilor de protecție
Rafila, despre utilitatea măștilor de protecție și transmisia virusului în România

Este utilă sau nu masca de protecție?

Întrebat despre utilitatea măștii de protecție, dat fiind faptul că sunt persoane care nu o utilizează corect, altele care nu o folosesc crezând că nu este eficientă, Rafila a susținut că ajută. Mențiunea sa a fost că cei care au infecții respiratorii trebuie neapărat să o poarte pentru a nu răspândi.

„Masca este utilă, cei care au infecții respiratorii ar trebui să o poarte în primul rând pentru a nu răspândi. N-aș recomanda utilizarea acelor măști cu supapă de rutină, mai bine rămân pentru personalul medical. (…) Măsurile sunt suficiente dacă se respectă. Măsuri suplimentare ar trebui luate doar unde apar probleme deosebite, local.”
Alexandru Rafila (Digi 24)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI