Raed Arafat, vestea bună așteptată de toată lumea. Ce se va întâmpla începând cu 1 iunie și când se deschid mall-urile

Raed Arafat, vestea bună așteptată de toată lumea. Ce se va întâmpla începând cu 1 iunie și când se deschid mall-urile
Raed Arafat, vestea așteptată de toată lumea. Ce se va întâmpla începând cu1 iunie și când se deschid mall-urile Credit foto: digifm.ro

Raed Arafat a dezvăluit că numărul cazurilor de îmbolnăviri este în scădere, ceea ce înseamnnă că românii se pot aștepta la noi măsuri de relaxare, în condițiile în care lucrurile vor evolua pozitiv.

„Mai trebuie să treacă timp, până când vom știi că situația este sub control”

Veștile bune nu întârzie să apară, iar autoritățile ne dau speranțe mari că viața noastră începe să revină ușor, ușor la normal. Chiar și așa, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne trage un semnal de alarmă vizavi de perioada viitoare, subliniind faptul că pericolul nu a trecut, iar cetățenii trebuie să fie prudenți. Raed Arafat a dat asigurări cu privire la relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie, însă detaliile vor fi stabilite în cursul zilei de astăzi.

Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control.

Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi, n.r.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a spus Raed Arafat, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, potrivit antena3.ro.

Când se deschid mall-urile

Cu privire la deschiderea mall-urilor, Raed Arafat nu s-a putut pronunța, motivând că acest subiect va fi discutat în cursul zilei de astăzi, în cadrul Comitetului Național pentru situații de urgență. Un lucru însă este cert, mall-urile nu se vor deschide începând cu 1 iunie, dar nu se exclude posibilitatea deschiderii pe data de 15.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

La hotel nu e problemă, și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare”, a spus Raed Arafat, în exclusivitate, la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI