Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pentru români despre Ro-Alert. Vești deloc bune

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pentru români despre Ro-Alert. Vești deloc bune
Raed Arafat, mesaj de ultima ora pentru romani despre Ro-Alert

Luna iunie a anului 2021 a fost, cu siguranță, una dintre cele mai ploiase ale ultimei decade. Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenția românilor cu privire la alarmele Ro Alert. La ce folosește, mai exact, aplicația și când se vor opri vijeliile și ploile torențiale.

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pentru români despre Ro-Alert

Duminică, 20 iunie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit la Antena 3 despre avertizările Ro Alert care au împânzit România în ultimele zile.

Secretarul de stat trage un semnal de alarmă către toți românii, avertizând populația că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează reprize de vijelii şi caniculă. Specialistul roagă oamenii să nu dezactiveze aplicația Ro Alert și să fie atenți la toate notificările primite.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017. Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii.

La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

Când vor înceta ploile și vijeliile în România

Iunie 2021 este una dintre cele mai ploioase luni din ultimii 10 ani, conform specialiștilor. Cu toatea acestea, meteorologii dau vești bune despre cum va fi vremea în perioada următoare. Temperaturile se vor încălzi începând cu săptămâna viitoare, spre începutul lunii iulie. Deși, momentan, ne vom mai confrunta cu anumite cantități de precipitații pe ici, pe colo, luna lui Cuptor se anunță a fi una caniculară.

În săptămâna 21 – 28 iunie, vremea începe să se încălzească în mod treptat. Cu excepția regiunilor din Sud și Vest, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Între zilele 28 iunie și 5 iulie, soarele își va face simțită apariția tot mai des. Temperatura medie a aerului va avea valori normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi mai ridicate decât cele specifice, mai ales în regiunile vestice, unde abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor peste limita normală în regiunile extracarpatice, dar foarte puține în nord-vest și centru. În restul țării va ploua în concordanță cu perioada în care ne aflăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI