Raed Arafat, informații excelente despre vaccinul anti-Covid-19. Cât timp durează, de fapt, imunitatea oferită de acesta

Raed Arafat, informații excelente despre vaccinul anti-Covid-19. Cât timp durează, de fapt, imunitatea oferită de acesta
raed Arafat, despre imunitatea oferită de vaccin Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat vine cu vești îmbucurătoare despre vaccinul anti-Covid-19. Potrivit ultimelor studii efectuate, imunitatea oferită de ser durează cel puțin șapte, opt luni. De asemenea, șeful DSU explică ce se întâmplă cu persoanele vaccinate care fac parte din obiectul de studiu al oamneilor de știință și al medicilor.

Raed Arafat, informații de ultimă oră despre imunitate

În ciuda faptului că debutul vaccinării în Europa s-a făcut în urmă cu aproape o lună, veștile bune încep să apară. În urma cercetărilor efectuate pe cei care s-au vaccinat în perioada de studiu, s-a demonstrat că imunitatea produsă de vaccin nu a scăzut deloc.

Acest lucru încurajează ideea că imunitatea oferită de vaccin poate dura și până la trei ani, fapt care va fi demonstrat odată cu trecerea timpului. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat rezultatele studiilor aflate în desfășurare, ceea ce înseamnă că omenirea poate privi cu speranță către începutul unei reveniri la normal.

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar.

Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește”, a transmis Raed Arafat.

Timpul va oferi răspuns la toate întrebările

Raed Arafat a transmis că nu există până în acest moment persoane care s-au vaccinat anti-Covid-19, iar între timp, imunitatea acestora să fi scăzut, ci dimpotrivă, imunitatea a rămas aceeași. Un imperdiment asupra căruia nimeni nu poate interveni este testul timpului, dat fiind faptul că vaccinul este produs recent.

Șeful DSU dă asigurări că odată cu trecerea timpului, multe întrebări despre eficacitatea și imunitatea vaccinului vor avea răspunsuri, iar cercetătorii vor putea oferi informații din ce în ce mai precise.

“Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă.

În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a transmis Raed Arafat, potrivit Digi24.