Raed Arafat îl contrazice pe Klaus Iohannis. Cine a luat decizia de a se redeschide grădinițele

Raed Arafat îl contrazice pe Klaus Iohannis. Cine a luat decizia de a se redeschide grădinițele
Raed Arafat îl contrazice pe Klaus Iohannis. Cine a luat decizia de a se redeschide grădinițele

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, după ședința de la Cotroceni, că subiectul deschiderii grădinițelor și creșelor private nu a fost abordat în prezența sa. Mai mult, secretarul de stat în MAI acuză că nici măcar ministrul Educației nu a participat la discuții. Vezi declarația lui Iohannis în acest sens și replica medicului Arafat.

Anunțul președintelui cu privire la grădinițe

Ieri, 9 iunie, președințele Klaus Iohannis anunța „marea relaxare“ de după 15 iunie, moment în care a vorbit și despre redeschiderea mall-urilor, grădinițelor și creșelor private. Anunțul a fost făcut după ce șeful statului a discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet.

„După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private“, a spus Klaus Iohannis.

Arafat îl contrazice pe Iohannis

În replică, Raed Arafat a declarat că: „Nu s-au discutat, deci nu, nu! Sunt foarte similare școlilor (grădinițele și creșele private – n.r.) și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis“.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate“, a adăugat Arafat.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, șeful DSU a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo. (…) Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect“