Raed Arafat, avertisment sumbru pentru România. Peste 10 zile ar putea exploda situația

Raed Arafat, avertisment sumbru pentru România. Peste 10 zile ar putea exploda situația
Raed Arafat, avertisment sumbru pentru România. Peste 10 zile ar putea exploda situația Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Avertisment sumbru pentru România făcut de Raed Arafat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nu aduce veşti bune despre pandemia de coronavirus, ba chiar vorbeşte despre o situaţie din ce în ce mai gravă!

Raed Arafat, avertisment sumbru despre coronavirus

Numărul de cazuri noi de infectări cu noul COVID-19 a depăşit orice imaginaţie în România, motiv pentru care autorităţile sunt îngrijorate de ceea ce va urma. Raed Arafat a făcut declaraţii care pun pe jar cetăţenii României, acesta spunând că există riscul ca în doar câteva zile situaţia să se înrăutăţească semnificativ. Mai exact, crede şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vom avea între 5.000-7.000 de cazuri pe zi, dacă măsurile de restricţie nu vor fi respectate.

“Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire. Sper că măsurile care se iau să aibă efect. Măcar să ajungem la un platou, să nu mai fie creştere continuă. Pe lângă asta, avem problema resursei umane, colegii sunt obosiţi pe bună dreptate, e de înţeles. Plus lipsa medicilor specialişti în unele zone”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, acesta a mai precizat, la Antena 3, că autorităţile se pregătesc pentru administarea şi distribuirea unui vaccin pentru coronavirus. Se pare primii care vor beneficia de tratament sunt cadrele medicale iar costul va fi suportat integral de statul român.

“Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi…. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat, conform Mediafax.

Raed Arafat, avertisment sumbru pentru România. Peste 10 zile ar putea exploda situația
Raed Arafat, avertisment sumbru pentru România. Peste 10 zile ar putea exploda situația

Coronavirus în România

Până la data de 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de SARS – CoV – 2 (COVID – 19). De asemenea, până astăzi, 116.628 de pacienți au fost declarați vindecați. 5.358 persoane diagnosticate cu infecție  au decedat.

Acestea sunt județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

  • București – 2,39
  • Alba  – 2,16
  • Vâlcea -2,0
  • Iași – 1,85
  • Bacău – 1,75
  • Neamț – 1,72.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI