25 oct. 2021 | 09:13

Raed Arafat, avertisment pentru o categorie de pacienți infectați cu Covid-19: „Se condamnă singuri la moarte”

Sănătate
Raed Arafat, avertisment pentru o categorie de pacienți infectați cu Covid-19:
Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat s-a aflat duminică la unul dintre centrele de vaacinare participante în cadrul „Maratonului de vaccinare pentru viață”, acolo unde peste 22.000 de cetățeni s-au vaccinat. Medicul le-a mulțumit oamenilor care au venit să se imunizeze în toată țara, rezultând prin această acțiune că s-a înțeles scopul pentru care trebuie să ne imunizăm în număr mare. De asemenea, șeful DSU a transmis și un mesaj dur, dar adevărat, persoanelor care se află în stare gravă, dar refuză internarea.

„Fiecare persoană contează”

Implicarea românilor în această luptă grea cu virusul pare că a început, iar pentru acest lucru, medicii și autoritățile au numai cuvinte de laudă. După prezența în număr mare la vaccinare, Raed Arafat a transmis public aprecierea față de acești oameni care au înțeles beneficiile vaccinării și că fiecare poate contribui la evitarea pierderii celor dragi. În ultimele trei zile, au fost administrate 360.000 de doze, dintre care, 260.000 la persoane care și-au făcut prima doză.
Șeful DSU a explicat că, odată vaccinați, riscul să ajungem pe un pat de spital la ATI este foarte mic, motivând și introducerea restricțiilor ca o măsură necesară în contextul numărului uriaș de infectări.

”Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulţumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în ţară. S-a dovedit că, chiar dacă suntem într-o situaţie destul de critică, oamenii au înţeles şi vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine şi cu toţii avem datoria să facem acest lucru şi să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă.

Fiecare persoană contează, fiecare poate contribui (…) Vaccinarea este soluţia optimă de prevenire şi de a evita să ajungi pe un pat de terapie intensivă sau să îţi pierzi viaţa. Restricţiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui”, a transmis Raed Arafat.

Mesaj pentru persoanele în stare gravă, care refuză să se interneze

Tot duminică, Raed Arafat a explicat care vor fi urmările neinternării în spital, atunci când situațio o impune. Din păcate, mulți români se tem să se interneze în spital, motiv pentru care amână sau refuză până când este prea târziu.
Acestei categorii de persoane, șeful DSU le transmite că se autocondamnă la moarte.

”Înseamnă că se autocondamnă. Dacă sunt în stare gravă şi încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primit tratamentele, însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva. Dacă eşti deja în stare gravă, unica şansă a ta este în spital”, a concluzionat acesta.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro