Raed Arafat, avertisment dur. Cât de periculoasă este o persoană care nu poartă mască de protecție

Raed Arafat, avertisment dur. Cât de periculoasă este o persoană care nu poartă mască de protecție
Raed Arafat, avertisment dur. Cât de periculoasă este o persoană care nu poartă mască: "

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a publicat miercuri, pe Facebook, o schema prin care explică scurt și cuprinzător de ce este importantă purtarea măștii de protecție. Potrivit acesteia, dacă o persoană infectată nu are mască, șansa de a transmite unei persoane sănătoase care poartă mască este foarte mare.

Mesajul pe care toată lumea trebuie să îl înțeleagă

Schema simplă prin care oricine poate înțelege riscul pe care ni-l asumăm prin nepurtarea corespunzătoare a măștii, a fost însoțită de un mesaj relevant pentru oricine: Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris Raed Arafat pe rețeaua de socializare.

Potrivit schemei publicate, dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta din urmă se protejează. Probabilitatea de infectare scade la 5% dacă persoana infectată poartă mască, iar cea sănătoasă nu poartă și la 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată poartă măști de protecție.

Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat miercuri Raed Arafat.

 

Termoscanarea, măsură de prevenție obligatorie

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre obligativitatea de a lăsa organele competente să ne măsoare temperatura, acest protocol fiind parte din măsurile de prevenție impuse de starea de alertă.

Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic.

Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.

Șeful DSU a menționat că această prevenție nu este utilă în cazul persoanelor infectate, dar asimptomatice, singura metodă de prevenție fiind purtarea măștii: „Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca”, a adăugat acesta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI