Raed Arafat, apel pentru români în valul 4 al pandemiei. Alerta dată de șeful DSU

Raed Arafat, apel pentru români în valul 4 al pandemiei. Alerta dată de șeful DSU
Raed Arafat face apel la românii nevaccinați

Europa învață să nu se mai îngrijoreze și să trăiască cu virusul care a făcut prăpăd peste tot. Dar unele țări iau rute diferite pentru a-și stabili revenirea la normal, cum este și cazul României. Numărul cazurilor este din nou în creștere, datorită variantei Delta extrem de transmisibile. Dar acest lucru este mai puțin îngrijorător pentru liderii europeni, deoarece vaccinurile mențin spitalizările și decesele cu mult sub nivelurile de anul trecut. Cu toate astea, România se confruntă, din nou cu peste 2.000 de cazuri pe zi. Lucru ce l-a determinat pe Raed Arafat să facă un nou apel la românii nevaccinați.

Europa, care se luptă pentru echilibru în al patrulea val de coronavirus

În plin val 4 de pandemie, iderii UE schimbă modul în care văd virusul, analizând mai degrabă ratele de spitalizare decât numărul de cazuri pentru a evalua răspândirea acestuia. „200 este noul 50”, a declarat săptămâna trecută ministrul german al sănătății, Jens Spahn, conform agenției Reuters. Oficialul a făcut referire la statistica săptămânală de lungă durată a țării, cu 50 de cazuri noi la 100.000 de persoane. Pragul mai ridicat al Berlinului reflectă faptul că infecțiile produc acum mai puține spitalizări.

În mod similar, Italia a declarat luna aceasta că va acorda o pondere mai mare spitalizărilor atunci când va stabili dacă să pună în aplicare noi restricții. De fapt, Europa a intrat într-o nouă fază a pandemiei. Acum liderii politici se luptă cu un nou set de necunoscute.

Este vorba de efectul vaccinurilor. În același timp este vorba de riscul mai multor variante și o potențială creștere a bolilor grave. În același timp, europenii vor cu disperare să revină la normal, iar liderii lor vor să înceapă creșterea economică.

„Europa se află într-o poziție destul de precară. Am avut mult succes în … lansarea vaccinului.

Dar acest nivel de vaccinare nu este încă suficient de ridicat pentru a împiedica mulți oameni să se îmbolnăvească încă și mulți oameni încă să moară.”, a spus Christopher Dye, epidemiolog la Universitatea din Oxford.

Pe fondul creșterii cauzelor cauzate cu varinata Delta, România se luptă să atingă echilibrul corect. Decealaltă parte, Franța și Italia, adoptă o abordare mai prudentă, necesitând dovada vaccinării pentru anumite profesii, precum și pentru multe activități.

Marea Britanie a mers în direcția opusă și a ridicat toate restricțiile săptămâna trecută. Același lucru l-a făcut și România de la1 august, ca și cum pandemia s-ar fi încheiat. Între timp, experții în sănătate publică continuă să sublinieze precauția.

Raed Arafat face apel la români să se vaccineze

Pe fondul acestor noi dezvoltări de noi infecții, ajungând chiar la peste 2.000 pe zi, tot mai puțini români sunt dispuși să se vaccineze. Noile condiții impuse, cel puțin cu privire la începerea școlii, nemulțumesc scepticii și crează adevărate conflicte.

Raed Arafat, Secretarul de Stat din MAI, a ieșit pentru a nu-știu câta oară în presă, făcând apel la aceștia. În cel mai recent discurs, Raed Arafat a încercat să explice nevoia și, mai ales, necesitatea vaccinării masive a populației, pentru a putea ține sub control numărul de noi infectări.

„Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol.

Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Raed Arafat astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI