Raed Arafat, apel de ultimă oră pentru români: „Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem”

Raed Arafat, apel de ultimă oră pentru români: „Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem”
Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat izbucnește în această luptă fără de final cu care se confruntă țara noastră. Din păcate, România este pe primul loc în Europa la numărul de decese, iar acest lucru se datorează în mare parte procentului mic de vaccinare. Șeful DSU arată cu degetul către toate persoanele care au contribuit voit la diseminarea informațiilor eronate cu scopul de a induce în eroare oamenii și de a-i determina să nu se vaccineze.

Cine sunt persoanele vinovate de haosul din România

Raed Arafat face lumină în cazul persoanelor rău intenționate care au dezinformat cu bună știință populația. Din păcate, rezultatele acestei răspândiri de informații false se văd și se simt de către o țară întreagă, dar prețul adevărat este unul foarte scump: zilnic mor sute de oameni, iar spitalele sunt supraaglomerate.

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat, apel către televiziunile care permit difuzarea informațiilor mincinoase

În urmă cu două zile, șeful DSU a transmis că le-ar tăia microfoanele tuturor persoanelor care oferă informații eronate și îi sfătuiesc pe oameni să nu se vaccineze. Acesta a explicat declarația sa, subliniind faptul că acestă liberă exprimare de care ne bucurăm cu toții a devenit un instrument nociv prin care sunt transmise informații denaturate.

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi, da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească.

N-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. Pentru că, în final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneți” și această situație deja a avut un impact major în România și acest impact este ce vedem acum”, a explicat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Informațiile false, mai puternice decât cele corecte

Șeful DSU recunoaște cu părere de rău faptul că această campanie de vaccinare a fost umbrită de influența pe care au avut-o persoanele care au ținut morțis să transmită informaâii eronate cu orice preț. În al doilsprezecelea ceas, Raed Arafat îi îndeamnă pe oamenii să analizeze singuri ce-și doresc cu adevărat pentur ei și pentru dragi și să acționeze în consecință.

„Oamenii „au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”, a îndemnat Raed Arafat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI