Raed Arafat, semnal de alarmă pentru cetățeni. Greșeala care te bagă direct la Terapie Intensivă: „Populația trebuie să fie foarte atentă la acest lucru”

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru cetățeni. Greșeala care te bagă direct la Terapie Intensivă: „Populația trebuie să fie foarte atentă la acest lucru”
Raed Arafat, avertisment pentru cetățeni Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Șeful DSU a atras atenția asupra faptului că mulți pacienți infectați cu Covid-19 ajung la spital în stare gravă, după mai multe zile de la infectare. Pentru acest fenomen, medicii au o explicație care ar putea fi adevărată, dar totodată corectată.

Greșeala pe care o fac cetățenii când încep să aibă simptome de Covid-19

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la situația îngrijorătoare din spitale, în special de la ATI, acolo unde pacienții se prezintă în stare gravă, după ce infecția cu Covid-19 a ajuns într-un stadiu avansat.

Medicii pun acest lucru și pe seama faptului că pacienții își fac acasă teste antigen care ies fals negative, din cauza faptului că nu și le fac corect. Astfel, în ciuda faptului că virusul există și lucrează, pacienții sunt liniștiți că testul este negativ.

În momentul în care starea de sănătate se înrăutățește semnificativ, oamenii se panichează și se prezintă la spital, de multe ori prea târziu pentru a fi salvați.

„Vreau să subliniez și să transmit un mesaj legat de ce ne spun colegii noștri și observăm pe teren: multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Deci, comparativ cu situația de acum câteva luni, este că mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitive, rămân acasă.

Astăzi ni s-a atras atenția că sunt unii care poate să testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv și, în final, se dovedește că sunt pozitivi”, a explicat Raed Araft, în cadrul emisiunii “Punctul de Întâlnire”, de la Antena3.

Cum ne putem apăra de Covid-19

Pentru că starea de frică s-a instalat în rândul populației, cei mai mulți dintre noi tindem să ascultăm informații de pretutindeni, fără a mai avea consimțământul de a le filtra în funcție de sursă. Din acest motiv, Raed Arafat a reamintit ce comportament proactiv trebuie să avem pentru a face față cât mai bine în fața acestei pandemii.

„Populația trebuie să fie foarte atentă la acest lucru. Revenim la aspectele care sunt foarte importante: să nu asculte recomandări sau afirmații care nu sunt bazate științific, care nu vin din partea unor autorități abilitate și din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri.

Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienți care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Aceste situații pun viața oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația”, a afirmat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI