Raed Arafat, anunț categoric despre purtarea măștilor la plajă. Vestea care îi va bucura pe mulți

Raed Arafat, anunț categoric despre purtarea măștilor la plajă. Vestea care îi va bucura pe mulți
Raed Arafat, anunt categoric despre purtarea mastilor la plaja. Vestea care ii va bucura pe multi

Raed Arafat a făcut noi precizări cu privire la măsura privind obligativitatea purtării măștii pe plaje. Șeful DSU a declarat că toate măsurile vor fi anunțate pe 1 iunie.

Raed Arafat, anunț categoric despre purtarea măștilor la plajă

Raed Arafat a spus că nu va fi obligatorie purtarea măștii de protecție la plajă și că turiștii nu vor fi verificați dacă au test PCR negativ sau un certificat de vaccinare.

 „Fără discuție, și cu siguranță vor fi luate în considerare. La plajă de exemplu cu siguranță nu va fi obligatorie masca”, a răspuns Raed Arafat, întrebat dacă vor exista diferențe între restricțiile din spațiile interioare și cele în aer liber.

În plus, a mai spus șeful DSU, cei care vor să plece în vacanțe în străinătate trebuie să fie atenți la regulile țării în care vor merge.

„Oamenii care vor pleca în excursii trebuie să fie atenți pentru că țările sunt foarte precaute: fie se cere certificat de vaccinare, fie se va cere testare, fie se va cere ceva care să dovedească că nu ești pozitiv, că ai fost bolnav în ultimele 90 de zile”, a explicat el privind măsurile pe care țările din Europa și din afara ei le pot lua.

Când se vor normaliza lucrurile în România

În plus, a mai spus el, dacă se ajunge la 30% din populația României vaccinată cu ambele doze, unele măsuri se vor relaxa.

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor.

Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat într-o intervenţie la Digi 24.

El s-a arătat pozitiv privind o normalizare a lucrurile în România, însă asta doar dacă rata de vaccinare continuă să crească și procentul crește până la 1 iunie.

„Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a spus Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI