Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar. Anunțul Poliției Române

Autor: Ciprian Ioana - 19:40, 17 mai 2019

Poliția Română vine cu precizări după ce o televiziune de știri a anunțat că Radu Mazăre a evadat din închisoarea din Madagascar.

Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar, potrivit unor surse citate de postul de televiziune România TV. Postul de televiziunie, cunoscut pentru apropierea față de putere, nu precizează cum ar fi putut evada Radu Mazăre.

S-ar fi întâmplat, însă, cu câteva zile înainte de extrădare, în condițiile în care Radu Mazăre ar urma să ajungă în România luni, pe 2o mai.

Poliția Română, precizări după anunțul privind posibila evadare a lui Radu Mazăre

Poliția Română a transmis un scurt comunicat de presă, după zvonurile privind evadarea lui Radu Mazăre.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficilă în acest sens”
Comunicat Poliția Română

Radu Mazăre a fost arestat în Madagscar miercuri, pe 8 mai. El a fost prins chiar pe aeroportul din capitala Madagascarului, chiar în timp ce se pregătea să se îmbarce spre stațiunea unde deține complexul de bungalowuri.

Poliţia Română a anunțat că a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a lui Radu Mazăre. Astfel, s-a constituit o escortă, formată din poliţişti români, care a plecat spre Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internaţional, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc la data de 20 mai 2019.

Cel puțin teoretic. O echipă de polițiști a plecat deja spre Madagascar pentru a-l aduce în țară pe Radu Mazăre. Dacă, însă, informația potrivit căreia fostul primar al Cosntanței a evadat se dovedește a fi reală, atunci munca anchetatorilor români va fi îngreunată. Practic, ei vor trebui să colaboreze îndeaproape cu oficialii din Madagscar pentru a-l prinde, din nou, pe Radu Mazăre.

Utile s-ar putea dovedi informațiile legate de modul în care acesta e evadat, dacă, din nou, acest lucru se dovedește a fi real.