Putin, din ce în ce mai periculos. Pierderea războiului din Ucraina îl face să îşi mute atenţia către țări precum Polonia sau România, spun specialiştii

de: Stan Nicu
19 09. 2022

Vladimir Putin devine din ce în ce mai periculos. Pierderea războiului din Ucraina l-ar face pe liderul de la Kremlin să îşi îndrepte atenţia către țări precum Polonia sau România, susțin specialiştii. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.

Americanii susțin că Rusia ar putea ataca România. De ce ar face asta Vladimir Putin

Oficialii ruși sunt tot mai iritați de încercarea nereușită de cucerire a Ucrainei și încep să amenințe țările vecine, printre care România, Polonia sau Lituania. Strategii americani vorbesc despre un atac cu rachete care ar putea sa lovească ținte din România, unde rușii bănuiesc că există mari acumulari de arme pentru Ucraina.

Astfel, Statele Unite ale Americii au lansat un avertisment la care țările vecine Ucrainei trebuie să țină cont. Agențiile de informație ale USA au informații care conduc la ideea că Vladimir Putin va mări presiunea pe Ucraina, pentru a cuceri Donbasul și pentru a nu se face de râs în fața poporului rus.

Care ar fi primul plan al lui Vladimir Putin

Pentru asta, americanii au creionat câteva planuri la care Vladimir Putin ar putea apela. Unul dintre acestea ar fi atacarea orașelor din Ucraina, fără niciun plan, pentru a speria populația. În acest fel, Vlarimir Putin crede că ucrainenii de rând vor începe să protesteze și să ceară oprirea războiului. Însă, în acest caz, Vladimir Putin uită de un amănunt interesant, respectiv că 83% dintre ucraineni nu sunt de acord cu cedările teritoriale.

Al doilea plan s-ar referi la atacarea unor puncte din țările vecine, Polonia, România sau Lituania, pe care Rusia le consideră țări neprietene. Prin aceste țări, cred oficialii de la Moscova, importante cantități de arme ajung în Ucraina, apoi sunt folosite împotriva armatei ruse.

Atacarea României ar însemna un război cu NATO

Nici această ipoteză nu este una credibilă, mai ales că cele trei țări fac  parte din NATO, iar atacarea teritoriului acestora ar duce imediat la activitarea articolului 5, din tratatul Alianței Nord Atlantice, adică la un alt război.

Pe de altă parte, în cursul zilei de azi, armata ucraineană a continuat să avanseze în teritoriile din estul țării ocupate de ruși. Informațiile oficiale care vin de pe frontul din est, arată că militarii ucraineni au eliberat Bilogorivka, care este situată la 25 de kilometri de Lysychansk, oraș pentru care armata rusă a luptat mai bine de o lună.

Armata rusă pierde în continuare teren în Ucraina

Dacă ar cădea și acest oraș, rușinea armatei lui Vladimir Putin ar fi totală, după ce acum câteva zile a pierdut toată regiunea Harkov, din nord estul Ucrainei. Dacă ofensiva va continua, întreaga regiune Lugansk este în pericol să ajungă să fie capturată de ucraineni.